Türkiye Diyanet Vakfı ramazanda yüzleri güldürecek

Türkiye Diyanet Vakfı ramazanda yüzleri güldürecek

HARTUM (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), ramazan ayı boyunca Afrika’nın birçok ülkesinde yoksulların yüzünü güldürecek. TDV ekipleri, Afrika başta...

HARTUM (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), ramazan ayı boyunca Afrika’nın birçok ülkesinde yoksulların yüzünü güldürecek.

TDV ekipleri, Afrika başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerindeki 65 ülkede ön hazırlık çalışmalarını tamamladı.

TDV Sudan ekip sorumlusu Cihat Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ramazan paylaşmaktır. TDV olarak paylaşmanın Türkiye sınırları içerisinde kalmaması gerektiği bilinciyle ekiplerimiz Afrika'nın birçok bölgesine dağılarak dağıtım faaliyetine başladılar. Yapacağımız çalışmalarla Türkiye’nin her daim mazlum coğrafyaların yanında olduğunu bir kez daha göstereceğiz.” dedi.

Birçok Afrika ülkesinde 1 ay boyunca faaliyetler yapılacağını belirten Bayrak, “Dünyanın farklı bölgelerinde su ve gıda malzemelerine ulaşamayan milyonlarca Müslüman kardeşimiz var. Afrika da bu insanların sayı olarak çok olduğu coğrafyaların başında geliyor. TDV olarak, gerek gıda yardımlarımız gerek iftar programlarımızla binlerce Müslüman kardeşimize ulaşmayı ve ramazan ayının sevincine, bereketine ortak olmayı hedefliyoruz. Amacımız İslam kardeşliğini bu mübarek ayda daha çok ortaya çıkarmaktır.” ifadelerini kullandı.

Hayırseverlerin bağışlarını en iyi şekilde değerlendirdiklerinin altını çizen Bayrak, şöyle devam etti:

“Sudan’ın başkenti Hartum’a iner inmez fizibilite çalışmalarına başladık. Yardımlarımızı nerelere ve nasıl ulaştırırız bunların ayrıntılı değerlendirmesini yaptık. Ramazanın ilk günlerinde kırsal kesimlerde bin adet yardım kolisi dağıtacağız. Gıda paketlerimizin, Afrika’daki kardeşlerimizin bir nebze olsun yüzünü güldüreceğimiz temennisindeyiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :