Türkiye Dart Şampiyonası Kemer'de başladı

Türkiye Dart Şampiyonası Kemer'de başladı

Milli takım sporcularının da seçileceği şampiyonaya, yaklaşık 150 sporcu katılıyor

ANTALYA (AA) - Türkiye Dart Şampiyonası 1. ayak müsabakaları, Kemer'de başladı.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu tarafından ilçedeki bir otelde düzenlenen şampiyonaya yaklaşık 150 sporcu katılıyor. 

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, federasyon olarak 2005'ten beri faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Geçleri kahve köşelerinden ve zararlı alışkanlıklardan kurtarmayı amaçladıklarını dile getiren Tekcan, dartın bir İngiliz sporu olduğunu ifade etti.

Tekcan, dartın genellikle kafe ve barlarda oynandığını anlatarak, "Biz dartı kafe ve barlardan alarak salonlara taşıdık. Yeni olmamıza rağmen Avrupa'da da başarılarımız var. Burada sporcularımızın aldığı puanlarla milli takımı da oluşturuyoruz. Şampiyonaya 50'si kadın olmak üzere 150 civarında sporcu katılıyor" dedi.

Devletten yeterli desteği alamadıklarından yakınan Tekcan, "Dünyada bocce, dart ve bowlingin ayrı ayrı federasyonları var. Sadece Türkiye'de hepsi tek bir federasyonda birleşiyor. Üç spora verilen bütçe de yeterli gelmiyor. Çünkü bu sporları yaygınlaştırmamız biraz zor oluyor" diye konuştu.

Şampiyona, bugün düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.

Kaynak:Haber Kaynağı