Türkiye Dart Şampiyonası

Türkiye Dart Şampiyonası

- Kemer ilçesinde yapılan Türkiye Dart Şampiyonası 1. ayak müsabakalarına 270 sporcu katıldı- TBBDF Başkanı Tekcan:- "Bu sporu alkolsüz mekanlara taşıdık"


ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen Türkiye Dart Şampiyonası Şehit Demet Sezen Sıralama Turnuvası 1. Ayak Müsabakaları sona erdi.

Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) tarafından Kemer'deki bir otelde düzenlenen turnuvaya, 100 kadın, 170 erkek olmak üzere 270 sporcu katıldı.

Turnuvada dün yapılan 1. ayak 1 turnuvada kadınlarda Emine Dursun birinci, Tuğba Eser ikinci olurken, Rabia Uslu ile Elif Deker üçüncülüğü paylaştı. Erkeklerde ise Ümit Uygunsözlü birinci, Mürsel Yavuz ikinci olurken, Hanefi Çelebi ile Cem Kıraker üçüncülüğü paylaştı.

Turnuvada bugün yapılan 1. ayak 2. turnuvada ise kadınlarda yine Emine Dursun birinci oldu. Gamze Eraslan ikinciliği elde ederken, Nisa Ünal ile Merve Doğan üçüncülüğü paylaştı. Erkeklerde ise Muhittin Gürbüz birinci, Mertcan Türkyılmaz ikinci olurken, Eser Tekin ile Yunus Yıldırım üçüncülüğü paylaştı.


- "Bu sporu alkolsüz mekanlara taşıdık"


TBBDF Başkanı Ahmet Recep Tekcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvayı kazasız bir şekilde tamamladıklarını söyledi. Bu seneki bütün organizasyonlara 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların isimlerini verdiklerini ifade eden Tekcan, amaçlarının şehitleri unutturmamak olduğunu belirtti.

Tekcan, dart sporunun Türkiye'de kısa bir serüveninin olduğunu ve eğlence sporu olarak bilindiğini anlatarak, "İngiltere'de alkolle anılan bir spor. Bu sporu alkolsüz mekanlara taşıdık. 17-18 yaşındaki gençlerle yürüyoruz. Zaten milli takımımız da gençlerden oluşuyor." dedi.

En son Hanefi Çelebi'nin Avrupa şampiyonu olduğunu aktaran Tekcan, Türkiye'nin bu sporda ağır ağır ilerlediğini belirtti. Tekcan, İngiltere'de bu sporun tarihinin çok eski olduğunu anımsatarak, "Sabırla aradaki mesafeyi kapattığımıza inanıyoruz." diye konuştu.

Milli takım antrenörü Nafiz Çelebi ise Dart Milli Takımı'nın yurt dışında bir çok turnuvaya katıldığını ifade ederek, ilk derecelerini Macaristan'da yapılan Gençler Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü olarak aldıklarını söyledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :