"Türkiye, büyük organizasyonları yapma yeteneğine sahiptir"

"Türkiye, büyük organizasyonları yapma yeteneğine sahiptir"

- Gençlik ve Spor Bakanı Bak:- "Bu olimpiyat organizasyonunun Samsun'da gerçekleşmesinde çaba gösteren, alındığı günden bugüne kadar her safhasında destek veren Samsun'un evladı, çok saygıdeğer bakanımız Akif Çağatay Kılıç Bey'e saygılar sunuyorum"- "Büyü


İSTANBUL (AA) - 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın kapanış töreni, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla yapıldı.

Yaşar Doğu Spor Salonu'nda yapılan kapanış töreninde açıklamalarda bulunan Bakan Bak, "Bu olimpiyat organizasyonunun Samsun'da gerçekleşmesinde çaba gösteren, alındığı günden bugüne kadar her safhasında destek veren Samsun'un evladı, çok saygıdeğer bakanımız Akif Çağatay Kılıç Bey'e saygılar sunuyorum." dedi.

Türkiye olarak çok şanslı olduklarını belirten Osman Aşkın Bak, "Çünkü başımızda bir sporcu, spor eğitimi olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve hükümetimize saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Bak, sporun dünyanın ortak dili olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Spor bugün hepimizi buraya topladı. Burada ortak dili konuşuyoruz. Bu olimpiyatların sloganı 'Spor Sesimizdir'. Spor kardeşlik ve sevgidir. Spor barışın dilidir. Olimpiyatları başarıyla organize eden Samsunlulara, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Ülkemiz, kazandırılan spor tesisleriyle, spor yatırımlarıyla her zaman büyük organizasyonları yapma yeteneğine sahiptir. Büyük Türkiye için, büyüyen Türkiye için hep beraber çalışmaya devam edeceğiz. Durmak yok yola devam diyor, hepinize saygılar sevgiler sunuyorum."


- Demircan: "Çok başarılı bir organizasyon yapıldı"


Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, çok başarılı bir organizasyon yapıldığını dile getirdi.

Samsun'un şanına layık bir organizasyonun ortaya çıktığını ve bu sebeple en büyük tebriği Samsunluların hak ettiğini aktaran Demircan, "Kapanışını yapmak üzere bir araya geldiğimiz İşitme Engelliler Olimpiyatı'nın Samsun ilimizde olmasında emeği geçmiş olan Sayın Akif Çağatay Kılıç'a, Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza saygılarımızı sunuyoruz, teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Sporun, rekabet ve yarışma yönünün yanı sıra, centilmenlik ve dayanışma yönüne dikkati çeken Demircan, şunları kaydetti:

"Centilmenlik her spor dalında önemlidir. Coşkulu bir taraftar olmakla holiganlık arasındaki ince çizgiyi centilmenlik ruhu ortaya koyar. Samsunlu sporseverler parmakla gösterilen diğer niteliklerin yanında, centilmenliği de göstermişlerdir. Değerli Samsunlu hemşehrilerimize teşekkür ediyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :