"Türkiye birbirine daha da kenetlendi"

"Türkiye birbirine daha da kenetlendi"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay:- "Türkiye bir iç savaşa sürüklenmek istenirken, aslında birbirine daha da kenetlendi"

ANKARA (AA) - KÜBRA AĞAÇYETİŞTİREN - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, "Türkiye bir iç savaşa sürüklenmek istenirken, aslında birbirine daha da kenetlendi." dedi.

Aktay, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, örgütün, ordu ve emniyet içerisinde yapılandığını ve silah kullanarak, temel düzeni değiştirmek yönünde ciddi bir ajandasının da açığa çıktığını belirtti.

Yasin Aktay, bu örgütün bir terör potansiyeli taşıdığını, zaman zaman bu potansiyeli de farklı şekilde devletin gücünün arkasına saklanarak, kullandığını kaydetti.

- "Türkiye birbirine daha da kenetlendi"

Örgütün yaşadığı ilk aksiliğin MİT'in haber aldığını öğrenmeleri ve darbeci askerlerin yaşadığı panik nedeniyle süreci erkene almalarının başarısızlığın ilk sebebi olduğunu aktaran Aktay, "Hesaba katmadıkları şey, bu halkın darbelere karşı içinde oluşmuş yeni bağımsızlık ve milletin iradesine sahip çıkabileceği duygusudur." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir sözüyle 79 milyon insanın ayağa kalktığını, o günden beri hiç evlerine dönmeyip, sokaklarda bayram havasında seferberlik havası yaşadığını vurgulayan Aktay, "Türkiye bu vesile ile bir iç savaşa sürüklenmek istenirken, aslında birbirine daha da kenetlendi." değerlendirmesini yaptı.

- "Büyük bir travma yaşıyor"

Fetullah Gülen'in tabanına moral verme çabasında olduğunu belirten Aktay, başarısız olan darbe girişimi sonrasında FETÖ'nün büyük bir travma yaşadığını bildirdi.

İkinci bir askeri kalkışma ihtimali iddialarının gerçek dışı olduğuna işaret eden Yasin Aktay, "Bu şamar onlara Allah'ın bir şamarıdır. Allah'ın ve halkın şamarı birbirinden ayrı düşünülmemelidir. Şu saatten sonra ne kitlesel kalkışma imkanları ne de güçleri var." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı