Türkiye Belediyeler Birliğinden araç yardımı

Türkiye Belediyeler Birliğinden araç yardımı

Birlik, 4 yılda Türkiye genelindeki 808 belediyeye 823 araç ile 5 mobil mutfak hibe etti

İSTANBUL (AA) - Türkiye Belediyeler Birliğinin, 4 yılda ülke genelindeki 808 belediyeye 823 araç ile 5 mobil mutfak hibe ettiği bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, başkanlığını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yaptığı birlik, 2014-2017 yılları arasında Türkiye genelindeki belediyelere yaptığı yardımları daha da arttırdı.

Birlik, son 4 yılda bütçesinden, aralarında AK Parti, CHP, MHP ve İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname kapsamında görevlendirme yapılanların da bulunduğu 808 belediyeye, 823 araç hibe etti. Hibe edilen araçlar ile mobil mutfakların maliyeti 214 milyon 188 bin lirayı buldu.

Hibe edilen araçlar itfaiye, yol süpürme, kanal açma, ağaç dikme, tuzlama, hasta nakil, cenaze, engelli ve hizmet araçları ile kepçe, çöp kamyonu, kamyon, ekskavatör, traktör, vidanjör gibi çeşitlilik gösterirken birlik, bu araçların yanı sıra 5 ayrı belediyeye de mobil mutfak verdi.

Türkiye Belediyeler Birliğinin, 2017'de ülke genelindeki belediyelere 224 araç yardımı yaparken, bütçe imkanları ölçüsünde bu destekler devam edecek.

Araçların 46'sı Ankara'da, Başkan Kadir Topbaş'ın katılımıyla düzenlenen toplantıda ilgili belediyelere teslim edildi. Topbaş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Kalecik Belediye Başkanı Filiz Ulusoy'a araçların anahtarlarını verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :