Türkiye, bayanlar muay thaide Avrupa'da ilk beşte

Türkiye, bayanlar muay thaide Avrupa'da ilk beşte

- Muay Thai Milli Takım Başantrenörü Urlu: - "Bayan milli takımı dünyada ilk 10'da, Avrupa'da ise ilk 5'te yer alıyor"- "Muay thai kurslarına katılanların yüzde 70'ini bayanlar oluşturuyor"


ANTALYA (AA) - SİNAN ÖZMÜŞ - Muay Thai Milli Takım Başantrenörü Yasin Urlu, bayan milli takımının dünyada ilk 10'da, Avrupa'da ise ilk 5'te yer aldığını bildirdi.
Muay Thai Milli Takım Başantrenörü Yasin Urlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sporun gençler ve bilhassa bayanlar arasında hızla yayılan bir branş olduğunu söyledi.
Urlu, 2012 yılından bu yana yapılan Avrupa şampiyonalarına değinerek, "Genç bayanlarda 4, büyük bayanlarda 3, Avrupa Kupasında büyük bayanlarda 5, dünya şampiyonasında genç bayanlarda 2, Open Cup'ta ise genç ve büyük bayanlarda birer birincilik elde ettik. Bayan milli takımımız dünyada ilk 10'da, Avrupa'da ise ilk 5'te yer alıyor." diye konuştu.
Yaklaşık 2 bin senelik bir Tayland kültürü olan muay thaiye sporcuların çok çabuk alıştığını dile getiren Urlu, "Muay thai ülkemizde hızla yayılıyor. Lisanslı sporcu sayımız 100 bine dayandı." dedi.

- Ücretsiz muay thai kursu
Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait spor salonunda vatandaşlara ücretsiz olarak haftanın dört günü muay thai kursu verdiklerini vurgulayan Urlu, "Kurslara katılanların yüzde 70'ini bayanlar oluşturuyor." ifadesini kullandı.
Urlu, sporun yaşlanmayı geciktirdiğinin altını çizerek, ücretsiz olarak verdikleri kurslarla spor salonlarının bayanlarla daha da çok dolacağına inandığını kaydetti.

Türkiye, bayanlar muay thaide Avrupa'da ilk beşte

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :