Türkiye Basketbol Ligi

Türkiye Basketbol Ligi

Torku Konyaspor: 85 - İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 82

Salon: Selçuklu Belediyesi

Hakemler: Recep Ankaralı, Özlem Yalman, Fatih Arslanoğlu

Torku Konyaspor: Bremer 12, Mesut Ademoğlu, De Vries 28, Ogün Sevinç, Williams 6, Warrick 20, Cihan Amasyalı, Rasic 14, Guinn 5

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Wright 17, Jenkins 14, Caner Topaloğlu 5, Balazic 12, Stepheson 5, Fikret Can Akın, Dusan Cantekin 6, Vujacic 6, Markota 17

1. periyot: 13-21

Devre: 28-40

3. periyot: 57-57

Beş faulle çıkan: 39:07 Balazic (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

 

KONYA (AA) - Türkiye Basketbol Ligi'nde Torku Konyaspor, sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 85-82 yendi.

Müsabakaya iki takım da hücumda etkili başladı. Torku Konyaspor, Williams ve Bremer ile sayı üretirken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise Wright, Jenkins, Caner ve Stepheson ile karşılık verdi. İlk 5 dakika 10-4 konuk ekibin üstünlüğüyle geçildi. İstanbul Büyükşehir Belediyessporlu Lazajic ve Wright'a, Bremer-Williams ikilisiyle karşılık veren Torku Konyaspor, farkı 5 sayıya (9-14) indirdi. Son dakikaları karşılıklı basketlerle geçen ilk periyot, 21-13 İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un üstünlüğüyle tamamlandı. 

İkinci periyoda Warrick'in smacıyla başlayan Torku Konyaspor, savunmasını da sertleştirdi. Bremer'ın sürüklediği Torku Konyaspor, Dusan ve Vujacic'i durduramadı. Konuk ekip, çeyreğin bitimine 6 dakika kala farkı 10 sayıya (17-27) çıkardı. Dusan ile boyalı alanda etkili oynayan misafir takım, Markota'nın desteğiyle farkı açmaya devam etti. İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Warrick, Rasic ve Bremer'ın sayılarıyla farkı 5 sayıya kadar indiren Torku Konyaspor karşısında Balazic ve Stepheson'ın peş peşe sayılarıyla farkı tekrar açtı ve soyunma odasına 40-28 önde gitti.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor oldu. Torku Konyaspor'un 3 hücümdan boş dönmesini fırsat bilen konuk ekip, Jenkins ve Markota ile sayı bularak farkı 18 sayıya (28-46) yükseltti. Toparlanan ve hücumda isabetli atışlar kaydetmeye başlayan Torku Konyaspor, De Vries ve Rasic'in sayılarıyla farkı kapatmaya başladı. Boyalı alanda Morata ve Stepheson'ı durduran konuk ekip, farkı 10 sayıya (39-49) indirdi. Rasic ve De Vries ile dış atışlarda, Warrick'le de boyalı alanda etkinliğini sürdüren Torku Konyaspor, maçın başından beri ilk kez eşitliği sağladı: 52-52. Kalan bölümde eşitlik bozulmadı ve 3. çeyrek, 57-57 sona erdi.

Torku Konyaspor, boyalı alandaki sert savunmasını, son periyotta da sürdürdü. Guinn ve Warrick ile basketler bulmaya devam eden ev sahibi, aradaki farkı 8 sayıya (65-57) çıkardı. Rakibinin Wright ve Balazic ile bulduğu sayılara, De Vries, Guinn ve Warrick ile karşılık veren Torku Konyaspor, son 4 dakikaya 69-67 önde girdi. Torku Konyaspor, son 9.1 saniyesine 82-82 eşitlikle girilen karşılaşmayı, son hücumda kaydettiği 3 sayılık basketle 85-82 kazandı.

Kaynak:Haber Kaynağı