Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Aydan:

Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Aydan:

- "Federasyon olarak, öncelikle genç jenerasyonlardaki yıldızları daha çabuk ve daha ustaca parlatmayı amaçlıyoruz"


İSTANBUL (AA) - Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Asbaşkanı Efe Aydan, genç oyuncuları daha hızlı şekilde parlatmayı amaçladıklarını söyledi.

TBF'nin internet sitesinde yer alan röportajında 31 Ağustos-1 Eylül'de gerçekleştirecekleri Arama Konferansı ile ilgili bilgi veren Aydan, A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın olimpiyat eleme maçlarında aldığı sonucun ileride yaşanabilecek sıkıntıların habercisi olduğunu aktararak, "Önlemlerimizi almaya ne kadar erken başlarsak, ne kadar doğru hamlelerle işleri yoluna koymaya çalışırsak o kadar geleceğe yatırım yapmış olacağız. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak, öncelikle genç jenerasyonlardaki yıldızları daha çabuk ve daha ustaca parlatmayı amaçlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Sapanca'da gerçekleştirecekleri konferansta uzun vadeli raporlar çıkaracaklarını belirten Aydan, şu ifadeleri kullandı:

"Arama Konferası'nın konusu çok yönlü olup, sadece antrenörler değil, transfer şartları, genç oyuncuların A takımlarında alabildiği ya da alamadığı sürelere dek birçok olay tartışılacak. 18 yaşını doldurup A takım seviyesine yükselme dönemindeki oyuncularımızda 18 yaşın ardından bireysel duraklamalar gözlemliyoruz. Bu durumun Türk basketbolunun sürdürülebilir başarısını sekteye uğratabileceğinden tedirginlik duyuyoruz."

Basketbolun 10-15 sene sonra, geleceği noktayı görebilmeye çalıştıklarını kaydeden asbaşkan Efe Aydan, "Bizim için önemli olan gelecektir. Bugün altyapılarda madalyalar elde eden sporcuların bundan 10 yıl sonra denk başarılara, hatta daha iyilerine koşacağından emin olmaya çalışıyoruz." şeklinde görüş belirtti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :