Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Parlamentoları Dışişleri Komisyonları Toplantısı

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Parlamentoları Dışişleri Komisyonları Toplantısı

Üç ülke Parlamentoları Dışişleri Komisyon Başkanları tarafından işbirliği protokolü imzalandı- TBMM Dışişleri Komisyon Başkanı Bozkır:- "Azerbaycan ve Gürcistan bir kez daha Türkiye ile güçlü işbirliklerini tekrarlıyor ve Türkiye'nin demokratik yollarla s

TBMM (AA) - Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Parlamentoları Dışişleri Komisyonları toplantısı sonrası taraflar arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Parlamentoları Dışişleri Komisyonları Üçlü Toplantısı, Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Azerbaycan Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Samad Seyidov, Gürcistan Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Sophie Katsarava ve heyetlerin katılımıyla TBMM'de gerçekleştirildi.

Toplantı sonrası taraflar arasında işbirliği protokolü imzalandı ve basın açıklamasında bulunuldu.

Bozkır, parlamenterler arasındaki düzenli temasların, bölgesel işbirliğinin daha da geliştirilmesi için önemli olduğunu söyledi.

Tarafların birbirleri arasındaki ilişkileri güçlendirmek ve milletleri ile devletleri arasındaki işbirliği fırsatlarını daha fazla değerlendirmek için temaslarını daha da artıracağına işaret eden Bozkır, şunları ifade etti:

"Taraflar, Azerbaycan'ın Yukarı Karabağ bölgesindeki ve civarındaki ihtilaf ile Gürcistan'daki ihtifalın, uluslararası hukuk ilkeleri ve standartları kapsamında bilhassa egemenlik, toprak bütünlüğü ve devletlerin uluslararası tanınan sınırlarının ihlal edilemezliği temelinde ve ilaveten BM, AGİT ve AK'nin ilgili kararları, deklarasyonları uyarınca en erken barışçıl çözümünün azami önemini vurguluyorlar. Ayrıca taraflar, 15 Temmuz 2016'da Türkiye'de gerçekleştirilen başarısız darbe girişiminde bulunan faillerin eylemini kınıyorlar. Azerbaycan ve Gürcistan bir kez daha Türkiye ile güçlü işbirliklerini tekrarlıyor ve Türkiye'nin demokratik yollarla seçilmiş Cumhurbaşkanına ve Hükümetine olan kuvvetli desteklerini tekraren teyit ediyorlar."

Bozkır, üç ülke temsilcilerinin kültür, eğitim, sağlık, gençlik değişimi, turizm ve spor dahil olmak üzere ülkeleri ve milletleri arasındaki temasları daha da genişletecek insani sahadaki işbirliğinin de öneminin altını çizdiklerini bildirdi. Bozkır, bu alanlarda ortak projeler ile faaliyetleri başlatmaya ve teşvik etmeye hazır olduklarını beyan ettiklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :