Türkiye 4. Sanayi Devrimi'ne "platform"la hazırlanacak

Türkiye 4. Sanayi Devrimi'ne "platform"la hazırlanacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:- "Türkiye'nin, 4. Sanayi Devrimi'ni ıskalamaması için bir çalışma grubu oluşturduk ve yakın zamanda bir de platform kuracağız"- "Bakanlık koordinatörlüğündeki bu platformda MÜSİAD, TÜSİAD, TOBB, YASED ile TTGV gibi

ANKARA (AA) - MEHTAP YILMAZ - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin, 4. Sanayi Devrimi'ni ıskalamaması için bir çalışma grubu oluşturduklarını ve yakın zamanda bir de platform kuracaklarını belirterek, "Ülkenin, 4. Sanayi Devrimi'ni yakalayabilmesi için bazı önlemler alacağız, bu konuda özel destekler sunacağız." dedi.

Bakan Özlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin "4. Sanayi Devrimi"ne yönelik faaliyetlerini değerlendirdi. Bu kavramın, ilk defa 2011 yılında Almanya'da ortaya çıktığını belirten Özlü, 4. Sanayi Devrimi'nin son dönemlerde Doğu'daki düşük üretim maliyetleri karşısında zorlanan Batılı sanayicilerin, bir nevi kendilerini koruma hamlesi olduğu söyledi.

Özlü, Çin, Tayvan ve Hindistan'da çok düşük üretim maliyetleriyle üretim yapan merkezlerin bulunduğunu ve Batılı şirketlerin bu ülkelerdeki merkezlerle rekabette zorlandığına işaret etti. Bu nedenle Batılı şirketlerin, ellerindeki işi kaybetme noktasına geldiğini vurgulayan Özlü, "Batılı sanayiler ve sanayiciler, siber sistemlerle mevcut altyapıyı entegre edip, yani sıfır stokla çalışmayı daha çok genel değil de kişiselleştirilmiş üretim metodlarını kullanmayı arzu ediyorlar. Bu şekilde de üretim maliyetlerinde ciddi bir düşüş meydana gelecek." diye konuştu.

- "Sanayi yenilenmezse, taş devrine döneriz"

Türkiye'nin, 4. Sanayi Devrimi'ni ıskalamaması için bir çalışma grubu oluşturduklarını ve yakın zamanda bir de platform kuracaklarını anlatan Özlü, bakanlık koordinatörlüğündeki bu platformda Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) ile Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) gibi kuruluşların görev alacağını bildirdi.

Özlü, platform üyeleriyle bir protokol imzalayacaklarını belirterek, "Türkiye'nin, 4. Sanayi Devrimi'ni yakalayabilmesi için bazı önlemler alacağız, bu konuda özel destekler sunacağız. Eğer Türk sanayisi kendini yenilemezse, önümüzdeki 10 yılda sanki taş devrinde kalmış gibi bir duruma döneriz. Bu nedenle, ülke olarak 4. Sanayi Devrimi'ni en başından takip ediyoruz. Platformu oluşturacağız ve gelecek ay bu konudaki gelişmeleri paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :