"Türkiye 35. Kitap ve Kültür Fuarı"

"Türkiye 35. Kitap ve Kültür Fuarı"

Eski Başbakan, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu yarın fuarda "Medeniyetler ve Şehirler" kitabını imzalayacak

İSTANBUL (AA) - Diyanet Vakfınca düzenlenen "35. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı"nda yazarlar okuyucularıyla buluştu.

Beyazıt'ta gerçekleşen fuarda Kubbealtı Neşriyat'ta kitaplarını imzalayan tarihçi yazar Dursun Gürlek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuarın önceki senelerde olduğu gibi güzel geçtiğini belirterek, "Yaz ramazanları malum uzun sürüyor. Gündüz saatleri biraz sakin oluyor dolayısıyla, fuar daha fazla tanıtılarak gündüzleri de daha canlı hale getirilmeli." dedi.

Gürlek, fuarın "İstanbul'un ortası" denilebilecek Beyazıt'ta gerçekleşmesinin önemine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Diyanet Vakfı çok önemli bir dini ve kültürel kuruluş. Bilhassa öğretmenlerin ve imamların bu fuarlara çekilmesi gerekir çünkü şahsen çok az öğretmen ve imam görüyorum. Ramazanda kurulan bu fuarı tarihi, dini açıdan daha da canlandırmak bir vecibedir."

Profil Kitap standında kitaplarını imzalayan yazar Ahmet Anapalı da, fuarda okuyucusuyla buluşmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, şunları aktardı:

"İstanbul büyüyor, yayıncılar Babıali'nden başka yerlere gittiler. Yayınevleri ve okuyucu ile buluşması zorlaştı, fuarlar bu anlamda bulunmaz bir nimet. Fuar her zamanki gibi dolu dolu. İftar öncesi daha sakin oluyor ama iftar sonrası çok kalabalık oluyor. Ben de kitaplarımı imzalamaktan mutluluk duyuyorum."

Okuyucularıyla Nesil Yayınları standında buluşan yazar Bilal İşgören de, genç bir yazar olarak fuarda bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Dini yayınlar fuarı olduğu için Kur'an kursları öğrencilerini de burada görmeyi daha çok isteriz. Keşke gelecek yıl fuar öncesi öğrencilere kumbaralar verilse ve fuara hazırlanmaları, daha çok okumaya teşvik edilmeleri yönünde bir çalışma yapılsa fuar çok daha güzel geçer." dedi.

Şule Yayınları kurucusu, şair Ali Ural da, fuara 25 yıldır katıldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Fuarlarda düzenlediğimiz imzalar benim için okuyucuyla bir buluşma ve muhabbet vesilesi, adına da imza diyoruz. Şule Yayınları standında okurlarımla bir araya gelerek, kitap, kültür, edebiyat ve ramazanın güzellikleri üzerine konuşma fırsatı bulduk."

Yazar Necmettin Şahinler de, İnsan Yayınları'nın düzenlediği imza etkinliği ile okurlarıyla buluştuğunu söyleyerek, "Beyazıt okuyucu açısından cazip bir mekan. Fuar Sultanahmet'te başlamıştı, o günden bugüne epey bir okuyucu kitlem birikmiş, burada onlarla tanışmış oluyoruz." diye konuştu.

Beyan Yayınları'nda imza gerçekleştiren yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma da, fuardaki ilgiden memnun olduğunu vurgulayarak, "Peygamber Efendimiz için yazdığım 'Sen Geldin' şiir, siyer kitabımızı imzalıyoruz. Okuyucularla da sohbet ediyoruz, ramazanın bereketini hissediyoruz." dedi.

Okuyucuların imza etkinliklerine büyük ilgi gösterdiği fuarda yarın saat 16.00'da, eski Başbakan, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu Küre Yayınları'nda "Medeniyetler ve Şehirler" kitabını imzalayacak.







AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :