Türkiye 2 Metre Radyo Kontrollü Planör Şampiyonası

Türkiye 2 Metre Radyo Kontrollü Planör Şampiyonası

- THK Bandırma Şubesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye 2 Metre Radyo Kontrollü Planör Şampiyonası'nın son ayak yarışması yapıldı

BALIKESİR (AA) - Türk Hava Kurumu (THK) Bandırma Şubesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye 2 Metre Radyo Kontrollü Planör Şampiyonası'nın son ayak yarışması yapıldı.

Koyunculuk Araştırma Enstitüsü arazisinde düzenlenen şampiyonaya, İstanbul, Eskişehir, Bursa ve Bandırma’dan 10 takımdan 29 yarışmacı katıldı. Şampiyonada Bandırma'yı Hür Kuş takımı temsil etti.

Etkinliğin açılışında konuşan, THK Bandırma Şube Başkanı Varol Memişler, bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğin, Bandırma'nın tanıtımı açısında da önemli olduğunu söyledi.

Havacılıkla ilgilenen herkesin gözünün kulağının Bandırma'da olduğunu söyleyen Memişler, "Bu şampiyona ile birlikte Avrupa ve Dünya şampiyonasını da gerçekleştirmenin önü açıldı. Önümüzdeki yıllarda bunu da gerçekleştirmek istiyoruz." dedi.

Yarışmalar sonunda ferdi gençlerde Bandırma Anadolu Lisesi öğrencilerinden Hürkan Yastıkçılar birinci, Ertunç Dikmen ikinci, Yakup Tarık Açan üçüncü oldu.

Ferdi büyüklerde ise THK Model Uçak takımından Fatih Düzenci Birinci, aynı takımdan Emre Sağlık ikinci, Eshavk A takımından Micheal Yust ise üçüncü oldu.

Takımlar arasında ise Eshavk A Eskişehir birinci, Eskişehir THK Model Uçak ikinci ve İstanbul Atlas Model Planör Kulübü üçüncü oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :