Turkcell'liler Kredi Notunu Sms İle Öğreniyor

Turkcell'liler Kredi Notunu Sms İle Öğreniyor

İSTANBUL (AA) - Turkcell’in, Kredi Kayıt Bürosu (KKB) iş birliği ile hayata geçirdiği yeni servis kapsamında Findeks Kredi Notunu SMS üzerinden öğrenmek...

İSTANBUL (AA) - Turkcell’in, Kredi Kayıt Bürosu (KKB) iş birliği ile hayata geçirdiği yeni servis kapsamında Findeks Kredi Notunu SMS üzerinden öğrenmek mümkün hale geliyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Turkcell, bireylerin kredili ürünlerine ilişkin geçmiş ödeme performansları hakkında bilgi sahibi olma imkanı veren Findeks Kredi Notu’nu tek bir SMS’le müşterilerine ulaştırdığı yeni servisini kullanıma sundu.

KKB güvencesiyle Findeks tarafından geliştirilen ve Turkcell kullanıcılarının SMS üzerinden sorgulama yaparak öğrenebildikleri Findeks Kredi Notu, kişinin kredi başvurusu yapmadan önce kredi alabilme ihtimalini tahmin etmesine yardım ediyor. Turkcell’lilere sunulan SMS ile kredi notu öğrenme servisi aynı zamanda çeşitli satın alım ve kiralama süreçlerinde de bireylere avantaj sahibi olma imkanı sunuyor.

Bireylerin yanı sıra ticari ilişkilerde bulunan gerçek kişiler için de önemli bir ön bilgi olan Findeks Kredi Notu’nu öğrenmek isteyen Turkcell’lilerin TC kimlik numaraları ve doğum yılını, aralarında bir boşluk bırakarak "1122"ye SMS ile göndermesi gerekiyor. 

Bu bilgilere dayalı olarak bir önceki kredi notu, mevcut kredi notu ve kredi notu seviyesi (iyi, orta, kötü) SMS olarak kullanıcıya iletiliyor. Kişilerin cep telefonları ve TC kimlik numaralarının eşleştirilerek gerçekleştirilen sorgulama 9 lira ile ücretlendiriliyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı