Turkcell Yüzme Günleri

Turkcell Yüzme Günleri

Türkiye'ye olimpiyatlarda madalya kazandırmayı hedefleyen "Olimpik Yüzücüler Projesi" kapsamında Bursa'da 8-12 yaş grubu 500 sporcu kulaç attı

BURSA (AA) - Turkcell ve Türkiye Yüzme Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen "Olimpik Yüzücüler Projesi" kapsamında "Turkcell Yüzme Günleri" düzenlendi.

Atatürk Kapalı Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen etkinlikte 8-12 yaş grubundaki 500 sporcu yeteneklerini gösterdi.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye madalya kazandıracak sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bob Bowman'ın baş danışmanlığı ve Fernando Canales'in yardımcılığında projeye Bursa başta olmak üzere 40 ile yayılan çalışmayla başladıklarını belirten Sevilengül, "Amacımız, birçok genç sporcumuza ulaşarak onları Türk sporuna kazandırmak. İlk olarak 2016 Rio ve asıl hedefimiz 2020 Tokyo'da madalya için yarışacak sporcularımızın yetiştirilmesi için çalışıyoruz. Çok ayaklı bu projemizin sonunda ülkemizi olimpiyatlarda başarıyla temsil edecek sporcuları ülkemize kazandıracağız" değerlendirmesinde bulundu.

Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan da bir yılı geride bıraktıkları projede önemli aşamalar katettiklerini anlattı. 

Bozdoğan, şunları kaydetti: 

"Geçtiğimiz yıl 4 bin sporcunun katıldığı Turkcell Yüzme Günleri'nde bu yıl 20 bin sporcuya ulaşılacak. Bursa'da 500 genç sporcumuzun ve ailesinin katıldığı keyifli etkinlikler düzenledik. Yetenekli yüzücülerin spora kazandırılması adına Turkcell Yüzme Günleri büyük önem taşıyor. Projenin başarıya ulaşarak bu desteğin karşılığını bulması için Türkiye'nin dört bir yanını dolaşarak Türk sporunda başarılı sporcuların sayısını arttıracağız." 

Çocuklar 50 metre, okullararası 100 metre ve aileler 100 metre yarışlarının yapıldığı etkinlikte sertifika töreni de yapıldı. Ayrıca, sporcuların ailelerine yönelik de özel aktiviteler düzenlendi.

Yüzmede lisanslı faal sporcuların 2016'da 32 binden 40 bine, 2020'de de 100 bine yükseltilmesinin amaçlandığı öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı