Turkcell yolu açıyor, kadın fark yaratıyor

Turkcell yolu açıyor, kadın fark yaratıyor

Turkcell, kariyer yolunda ilerleyen tüm kadınlara desteğini sürdürerek "Geleceği Yazan Kadınlar" ve "Ekonomiye Kadın Gücü" gibi birçok projeye imza atıyor- 10 binden fazla kadın çalışan ve 535 kadın yöneticinin yer aldığı Turkcell'de, çalışanlar için mobi

İSTANBUL (AA) - Turkcell, "Geleceği Yazan Kadınlar" ve "Ekonomiye Kadın Gücü" gibi birçok projeye imza atarken, çalışanları için mobil çalışma, annelere esnek çalışma, kreş, doğum ve bebek ihtiyaçlarına yönelik destek, eğitim, sağlık ve spor gibi kolaylık sağlayan uygulamalar sunuyor.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, şirket, başarısının ardındaki kadın gücüne inanarak kadınların kariyer yolculuklarında gerekli ihtiyaçlarına yanıt vermeyi öncelik olarak görüyor.

Her bir çalışanın mutlu ve verimli şekilde çalışması için gereken adımların atıldığı Turkcell'de hayata geçirilen "İnsan Kaynakları Yeniden Programı" kapsamında, kadınlar mobil çalışma uygulamasından yararlanabiliyor.

Turkcell, "anneler için esnek çalışma" programıyla yeni anne olan çalışanlara, bebekleri 16 aylık olana kadar günlük programlarını ve çalışma saatlerini kendi önceliklerine göre ayarlama imkanı sunuyor. Saat 10.00 ila 15.00 arası ofiste çalışan anneler, mesailerinin geri kalanını diledikleri gibi programlıyor.

Toplam 19 bin 500 kişinin çalıştığı Turkcell ailesinde, 10 binden fazla kadın çalışan ve 535 kadın yönetici yer alıyor.

Turkcell'de doğum yapan çalışanlara ilk günler ihtiyaç duyacakları malzemeleri içeren bebek sepetinin yanı sıra anneye hastaneden çıktıktan sonraki ilk gün evinde hemşire hizmeti sunuluyor. Doğum izninden dönen anneler, şirket içinde hazırlanmış süt odalarından faydalanabiliyor. Ayrıca, 2-5 yaş arası çocuğu olan kadın çalışanlar için kreş yardımı, çocukları okula yeni başlayan anneye özel izin gibi imkanlar sunuluyor.


- Kadın gücünü artırmayı hedefliyor


Dijital eğitimlerle de çalışanlarına kaliteli bir hayat sunmayı amaçlayan Turkcell'de, Hayata Ait Programlar (HAP), anneliğe hazırlık, hamileler için egzersiz, ebeveynlik ve çocuk psikolojisi gibi alanlarda eğitimler veriliyor. Eğitimler sayesinde kadın çalışanlar hem kendi gelişimleri hem de çocuklarının gelişimlerine katkı sağlıyor.

Sporun sağlıklı yaşam kadar başarılı bir kariyerin de temel taşlarından biri olduğu bilinciyle Turkcell binalarında yer alan spor salonlarında çalışanlar için özel egzersiz programları düzenleniyor. Ayrıca, kadın çalışanlar plazalarda bulunan kuaför, market, doğal ürünler pazarı gibi pek çok olanaktan da faydalanabiliyor.

Sadece kendi çalışanları için değil, yarının kadın gücüne tam desteğini sürdüren Turkcell, "Kardelenler Projesi" ile 15 yılda yaklaşık 40 bin kız öğrenciye 100 binin üzerinde eğitim bursu sağladı.

"Ekonomiye Kadın Gücü" projesi kapsamında mikrokredi sistemiyle 150 bin kadın girişimci hayallerine kavuştu.

Turkcell ayrıca, Türkiye'nin bilişim sektöründeki potansiyelini harekete geçirme amacıyla 5 yıl önce başlattığı "Geleceği Yazanlar" projesini, 2017'de "Geleceği Yazan Kadınlar" ile yeni bir aşamaya taşıdı. Proje kapsamında 18 ilde bin 349 kadına kodlama eğitim verilirken, en başarılı projeleri gerçekleştiren kadınlar ticarileşme yolunda desteklendi. 100 başarılı kadına ise Turkcell bünyesinde istihdam imkanı sağlandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :