Turkcell kültürel gezilerle Konya’da ‘Engel Tanımıyor’

Turkcell kültürel gezilerle Konya’da ‘Engel Tanımıyor’

Turkcell’in özel eğitime ihtiyacı olan engelli çocuklar için Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde yürüttüğü ‘Engelsiz Eğitim Programı’nın kültürel geziler ayağı üçüncü yılında devam ediyor.

Bugüne kadar Türkiye’nin dört bir yanından 3.000’den fazla öğrenci ve ailelerinin katıldığı gezilere bu yıl Konya da dahil oldu.

 

Turkcell’in engelli çocukların eğitim ve istihdamına destek olmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde sürdürdüğü “Engelsiz Eğitim Programı”, kültürel geziler ile devam ediyor. 2015’ten bu yana Türkiye’nin dört bir yanından 104 okulda çocukların eğitimini teknolojiyle destekleyen Turkcell, kültürel gezi programı kapsamında Konya’daki öğrencilere şehir turu düzenledi.

KONYA’NIN TARİHİ MEKANLARI GEZİLDİ

Turkcell’in maddi imkansızlıklar ya da engelleri nedeniyle bulundukları şehri deneyimleme fırsatı bulamayan engelli çocuklar için hayata geçirdiği Konya turuna bu ilin yanı sıra Afyon, Isparta ve Karaman illerinden 120 öğrenci ve velisi katıldı. 20 Nisan’da gerçekleştirilen gezide, Özerler Özel Eğitim Meslek Okulu, Isparta Özel Eğitim Meslek Okulu ve Karaman Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri ilk olarak Mevlana Müzesi’ni gezdi. Öğrencileri Mevlana Vakfı’ndan Mevlana’nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru karşıladı ve müze hakkında çocuklara bilgi verdi. Konya turu İnce Minerali Medrese, Kelebekler Vadisi ve Sille Köyü ziyareti ve Meram Havzan’da etli ekmek keyfi ile devam etti. Gün boyu süren gezilerle çocuklar, Mevlana’nın huzur dolu şehrinin tarihini ve kültürünü tanıma imkanı buldu ve keyifli vakit geçirdi.

ÜÇ YILDA 30 BİN ÇOCUĞUN HAYATINA DOKUNDU

Turkcell’in “Engelsiz Eğitim Programı” ile özel eğitime ihtiyacı olan engelli çocukların yetkinliklerini artırmak ve toplumsal yaşama katılımlarını sağlamak amaçlanıyor. Program kapsamında istihdama yönelik bilgi, beceri ve tutum kazanmalarını sağlayacak düzeyde meslek atölyelerinin oluşturulması ve teknoloji sınıflarının donatımının sağlanması hedefleniyor. Turkcell Engelsiz Eğitim Programı kapsamında 2015’ten bu yana 104 okulda görme, işitme ve zihinsel engelliler için hazırlanan özel sınıflarla laboratuvarlar hayata geçirildi; 30 binden fazla öğrencinin hayatına dokundu. MEB ile yenilenen protokol ile Turkcell 2020’ye kadar 150 okul ve 50 bin öğrenciye daha ulaşmayı hedefliyor.

turkcell-kulturel-gezilerle-(3).jpg