Turkcell,  binlerce çiftçiyi ağırladı

Turkcell, binlerce çiftçiyi ağırladı

Turkcell bu sene 13.’sü düzenlenen ‘Konya Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı’nda Konyalı çiftçilerle buluştu.

Turkcell standını ziyaret ederek Turkcell Çiftçi Birliği hakkında bilgi edinen çiftçiler,  ziraat mühendisleri ve veterinerlere danışmalık hizmeti aldı ve Turkcell’in ‘Akıllı Tarım Çözümleri’ni

yakından inceleme fırsatı buldu

 

Turkcell Çiftçi Birliği sayesinde tarımsal üretimi teknoloji ile buluşturan Turkcell, sunduğu servis ve çözümlerle 24-28 Mart tarihleri arasında Konya’da 13.’sü düzenlenen Uluslararası Tarım,  Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı’na katıldı.

TÜYAP tarafından düzenlenen Uluslararası Tarım,  Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı’na, 20 ülkeden 978 marka, 558 firma ve firma temsilciliği katılım gösterdi.

Turkcell, beş gün süren ve 36 bin ziyaretçinin katıldığı fuarda tarımsal üreticiler ve hayvan yetiştiricilerine Turkcell Çiftçi Birliği’ni yakından inceleme imkânı sundu. Turkcell standında yer alan ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler, fuar boyunca ücretsiz danışmanlık hizmeti verdi. Turkcell Çiftçi Birliği üyelerinin hiçbir ücret ödemeden gezebildikleri fuarda ayrıca Tarım Doktoru ziraat mühendisleri, örnek uygulamalar üzerinden Tarım Doktoru servisi hakkında bilgiler aktardı. Kurulacak örnek sera alanında da uzaktan sulama sistemi, ısı ve nem ayarı gibi çiftçilerin hayatlarını kolaylaştıracak servisler uygulamalı olarak gösterildi.

Turkcell Çiftçi Birliği nedir?

Turkcell Çiftçi Birliği, çiftçinin işini kolaylaştıran servisler sunan, verimini arttıran çözümlerin bulunduğu bir kulüp. 2222’ye CIFTCI yazıp göndererek ücretsiz üye olunabilen kulübün üye sayısı yaklaşık 1,5 milyon.

Turkcell Çiftçi Birliği üyeleri, Türkiye’de bir ilk olan köy bazında hava durumu servisinin yanı sıra tarımsal destek bilgilendirmelerinden ve kişiselleştirilmiş zirai danışma hizmeti sunan Turkcell Tarım Doktoru Servisi gibi Turkcell’lilere özel hizmetlerden de faydalanabiliyor.

“Turkcell Çiftçi Birliği’’nin yanı sıra Çiftçi Tarifesi’ne de üye olan çiftçiler çok avantajlı faturalı veya faturasız tekliflerden faydalanabiliyorlar. 

TURKCELL’DEN AKILLI TARIM ÇÖZÜMLERİ

Turkcell’in Akıllı Tarım çözümleri kapsamında sunduğu Sera Takip çözümüyle çiftçiler tarım alanlarının sıcaklık ve nem seviyelerini uzaktan takip edebiliyor, seralarına gitmeden iklimlendirme ünitelerini çalıştırarak gerekli ısı seviyesinin korunmasını, böylece verimliliğin artmasını sağlayabiliyorlar. Sulama pompalarının da araziye gitmeden açılıp kapanmasını ve tüm operasyonlarının merkezden yönetilmesini sağlayan çözümlerle doğru zamanda ve optimum seviyede toprak neminin sağlanması da yine Turkcell ve iş ortaklarının oluşturduğu çözümlerle mümkün. Kümes takibi hizmetini kullanan tavuk çiftlikleri, Turkcell ve iş ortaklarının sıcaklık takip ürünlerinin konumlandırılmasıyla, gerekli durumlarda yetkili kişilere SMS veya çağrı merkezleri üzerinden alarm iletimiyle mevcut iklimlendirme sistemlerinin kontrolü sağlanabiliyor. Böylece kümeslerde civciv ölümlerinin önüne geçiliyor, kontrol ve verimlilik artıyor. Ayrıca büyükbaş hayvanların adım sayısı kızgınlık dönemi tespiti için büyükbaş hayvan adım ve lokasyon takibi, sütün miktarı ve kalitesi hem de süt ile ilgili hayati değerlerin yakından izlenmesine olanak sağlayan süt ölçüm ve takip çözümleri, balık çiftliklerine yerleştirilen sensörler ve M2M cihazları sayesinde sıcaklık, sudaki oksijen miktarı, tuzluluk, suyun bulanıklığı, pH ve amonyak miktarı gibi parametrelerin anlık olarak takip edilebilmesine ve gerekli alarm durumlarında hızlı önlemler alınabilmesine olanak sağlayan balık çiftliği takibi de Turkcell’in sunduğu çözümler arasında bulunuyor.