Turkcell 20 yaşında

Turkcell 20 yaşında

Türkiye’nin ilk GSM operatörü Turkcell, 20. yaşını doldurdu.

Hem kurumsal tarihçesi hem de ülkede yarattığı toplumsal ve ekonomik fayda açısından büyük bir başarı öyküsü olan Turkcell’in 20 yıllık tarihinde toplam yatırım miktarı 23 milyar TL’ye, müşteri sayısı 71.3 milyona ulaştı. 20 yılda iletişim ve teknolojinin bölgesel lideri olan Turkcell, bu anlamlı gün için Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’in ev sahipliğinde Esma Sultan Yalısı’nda bir basın toplantısı düzenledi.  Toplantıda hem Turkcell’in 20. yaş gününü hem de Türkiye’nin iletişim teknolojileri ile bu 20 yılda geldiği noktaya değinildi.  Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 20 yaşına gelen Turkcell’in gelecek 20 yılda daha büyük başarılara imza atacağına inandığını söyledi:  Ciliv, Geçmişe gururla, geleceğe ise büyük bir umutla bakıyoruz. Turkcell, daima en yeni, en ileri teknolojinin Türkiye’deki adresi olacak. Dünyaya damgasını vuran ilklerde Turkcell imzasını görmeye devam edeceğiz dedi

TURKCELL, 20. YILINI MÜŞTERİLERİYLE KUTLAYACAK

Yıl boyunca sürecek kutlamalar kapsamında Turkcell’liler, her ayın 20’sinde özel hediyeler kazanacak. 20. yıl şerefine, konuşma, mesajlaşma , internet ve hayatı güzelleştiren Goller Cepte, Turkcell TV, Turkcell Müzik, Akıllı Depo gibi birbirinden farklı servisler, 18 Nisan Cuma günü itibariyle 2222’ye SURPRIZ yazıp  mesaj atarak kayıt olan Turkcell’lilere  hediye edilecek.

Rakamlarla Turkcell’in 20 yılı

-566 milyar SMS gönderildi. (Gönderilen SMS metinleriyle 250 sayfalık yaklaşık 91 milyon kitap yazılabilirdi)

-Yaklaşık 73 milyar MMS gönderildi.  (Her biri 50 resimlik 1,5 Milyar fotoğraf albümü dolardı)

-Toplam 177 milyar MB veri alınıp gönderildi. (Yaklaşık 38 milyon DVD dolabilirdi)

-Turkcell aboneleri 20 yılda 600 milyar dakika konuşma yaptı (Yaklaşık 1.1 milyon yıl)

*-Turkcell Türkiye’deki 957 ilçe merkezinin tamamında 3G hizmeti veren ve tüm 3G istasyonlarında ilk ve  en yaygın  43.2 Mbps desteği olan tek operatör.

-Türkiye’deki toplam 1.977 beldenin tamamı, nüfusu 1.000 ve üzerindeki 4.680 yerleşimin tamamı kapsama alanında.