"Türkçe Yaz Okulu 2015"

"Türkçe Yaz Okulu 2015"

YTB tarafından düzenlenen program kapsamında 15 ülkeden 35 öğrenci TÜ'de Türkçe öğrenecek- TÜ Rektörü Prof. Dr. Yörük:- "Yabancı öğrenciler özellikle sağlık alanında stajlarını tıp fakültesinde hemşirelik, fizyoterapi gibi çeşitli bölümlere yapıyor"

EDİRNE (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nca (YTB) düzenlenen "Türkçe Yaz Okulu 2015" programı kapsamında 15 ülkeden 35 öğrenci, Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) Türkçe öğrenecek.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, kentteki bir restoranda düzenlenen programın açılış töreninde yaptığı konuşmada, ülkelerinde başarılı olan öğrencilerin dört hafta Edirne'ye misafir olacağını söyledi.

Öğrencilerin TÜ Dil Eğitim Merkezi'nde Türkçe öğreneceğini belirten Yörük, "Bu eğitimin yanı sıra yabancı öğrenciler kültürümüzün en önemli şehirlerinden Edirne'yi gezme fırsatı bulacak ve tarihi mekanları gezecek" diye konuştu.

Üniversitede yaklaşık 2 bin yabancı öğrencinin eğitim aldığını aktaran Yörük, şunları kaydetti:

"TÜ, uluslararası bir üniversitedir. Öğrencilerimizin yanı sıra 50'ye yakın yabancı uyruklu hocamız da var. Balkan dillerini öğretiyoruz. Bulgarca ve Yunanca'nın yanı sıra Arnavutça ve Boşnakça eğitimi de veriyoruz. Bu anlamda Türkiye'de tek yüksek eğitim kurumuyuz. Uluslararalılaşma anlamında öğrencilerimizin yüzde 5'i yabancı uyrukludur. Yabancı öğrencilerimiz çeşitli fakültelerde bütün branşlarda yayılmış durumdalar. Özellikle Balkan ülkelerinden Arnavutluk ve Makedonya'dan gelen öğrencilerimiz var. Yabancı öğrenciler özellikle sağlık alanında stajlarını tıp fakültesinde hemşirelik, fizyoterapi gibi çeşitli bölümlere yapıyor."

YTB Trakya Bölge Koordinatörü Fatih Ot ise öğrencilerin dört hafta yoğun Türkçe eğitiminden geçeceğini anlattı.

Öğrencilerle kentte çeşitli ziyaretlerde de bulunacaklarını dile getiren Ot, "Bu program kapsamında sosyal etkinlikler çerçevesinde kültürümüzdeki paylaşma ve yardımlaşma anlayışını bizzat yaşayarak öğretmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı