"Türkçe Yarışıyorum" yarışması

"Türkçe Yarışıyorum" yarışması

Yarışmayı, "Türkçe Yaz Okulu"na Filistin'den katılan Muhammed Berekat isimli öğrenci kazandı

İSTANBUL (AA) - Yunus Emre Enstitüsü'nün "Türkçe Yaz Okulu" kapsamında misafir ettiği öğrencilerin katıldığı "Türkçe Yarışıyorum" yarışması sona erdi.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından misafir edilen 46 ülkeden 540 öğrencinin katıldığı yarışmanın finali, Bostancı Dedeman Oteli'nde gerçekleştirildi.

Yarışmayı, "Türkçe Yaz Okulu"na Filistin'den katılan Muhammed Berekat isimli öğrenci kazandı.

Programda konuşan Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğretim Merkezi Müdürü Yunus Kerim Sarıgül, "Türkçe Yaz Okulu"nun bu yıl 7'ncisini gerçekleştirdiklerini anlatarak, emeği geçen çalışma arkadaşlarına ve çeşitli ülkelerden gelen öğrencilere teşekkür etti.

Sarıgül, Türkçe eğitimi için gelen öğrencileri artık Türkiyeli saydığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Sizler artık hem Kahireli hem İstanbullusunuz. Hem Tiflislisiniz hem de Sakaryalısınız. Sizler Türkiyelisiniz. Sizler bize çeşitli vesilelerle teşekkür ediyorsunuz ama asıl teşekkür edilmesi gereken sizlersiniz. Bazen programımız yorucu oldu ama Türkiye'ye büyük umutlarla geldiniz ve biz tekrar gelmenizi umut ediyoruz. Eğer bunu başarabilmişsek bize ne mutlu. Bizim amacımız 2023 yılında 2 bin 23 öğrenciyi ülkemize getirmek. Bunu başaracağız."

Çeşitli etkinlikler gerçekleştirilen programda, "Türkçe Yaz Okulu"una katılan öğrencilere sertifikaları verildi.

- 46 ülkeden 540 kültür elçisi

Yunus Emre Enstitüsü tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen "Türkçe Yaz Okulu" programı kapsamında 46 ülkeden 540 öğrenci Türkiye'nin 16 şehrindeki 20 üniversitede, hem Türkçe öğrendi hem de Türkiye'nin tarihini ve kültürünü yakından tanıma fırsatı elde etti.

"Türkçe Yaz Okulu", 27 Ağustos'ta İstanbul'da Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek "Türkçe Bayramı" ile taçlanacak. Kalbi Türkçe sevgisiyle dolu kültür elçileri, etkinlikte "İnsan ve Türkçe" temalı kapanış gösterisiyle dünyaya "Türkçe" barış, dostluk ve sevgi mesajları gönderecek.

Türkiye'nin kültür elçisi öğrenciler, etkinliğin ardından ülkelerine dönecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :