Türkbesd Başkanlığına Güler Seçildi

Türkbesd Başkanlığına Güler Seçildi

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Başkanlığına Vestel Ticaret AŞ’nin Genel Müdürü Ergün Güler seçildi.Dernekten yapılan açıklamaya...

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Başkanlığına Vestel Ticaret AŞ’nin Genel Müdürü Ergün Güler seçildi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, beyaz eşya sektörünün temsilcisi TÜRKBESD Başkanlığını Vestel Ticaret AŞ’nin Genel Müdürü Güler devraldı. 

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği’nde, Muharrem Yamaç ve Fatih Özkadı Genel Başkan Vekili, Turgay Dağ Yönetim Kurulu Genel Sekreterliği, Cevdet Yavuz da Sayman Üye olarak görev yapacak. Yönetim Kurulu ise Andrea Ojetti, Hakan Yıldız, Hasan Özcan Aydilek, Mehmet Tüfekçi ve Oğuzhan Öztürk’ten oluştu. Derneğin Genel Sekreterlik görevine ise uzun yıllar İstanbul Ticaret Odası’nda yöneticilik ve başkan danışmanlığı yapmış olan Öykü Korkmaz getirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Güler, Türkiye'nin beyaz eşya sektöründe Avrupa’nın bir numaralı üreticisi olduğunu belirterek, bunun sadece sektör için değil Türkiye için çok önemli bir başarı olduğunun altını çizdi. Türkiye'nin Avrupa Birliği’ne siyasi entegrasyonunu henüz sağlamadığını ancak bugün sektörleriyle Avrupa’nın en önde ülkeleri içinde yer aldığını kaydeden Güler, "İşte beyaz eşya üreticileri olarak da bu gücümüzün farkındalığıyla yeni dönemde daha çok projeler geliştirerek TÜRKBESD’in tanınırlığını daha çok artıracağız” ifadelerini kullandı.

Güler, Türkiye’nin büyümesinin üretimle olacağını aktararak, "1980’lerde bizimle aynı gelişmişlik düzeyinde olan Malezya, Singapur, Güney Kore gibi ülkeler nasıl gelişti? Bu ülkelerin gelişme süreçlerini incelerseniz kalkınmalarını Ar-Ge’ye verdikleri önem ve devletin sanayiciye verdiği büyük destekler ile sağlandığını görürsünüz. Bu nedenle üretim yapmaktan vazgeçmeyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu. 

Beyaz eşya sektörünün gelişim hızının son 10 yılda yüzde 100’lük bir büyüme sağladığını ifade eden Güler, sağlam altyapı ile teknolojiyi çok iyi kullanan fabrikaların ve kalifiye iş gücünün bulunduğunu kaydetti. 

Güler, "Yani biz çok değil, az biraz destekle hem üretim rakamlarımızı hem de ihracatımızı artırarak bir dünya devi olabiliriz. Bu zor değil. Avrupa’da lider konumuna gelmiş bir sektörden bahsediyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı