Türk Yıldızları pilotu için 15 yıla kadar hapis istemi

Türk Yıldızları pilotu için 15 yıla kadar hapis istemi

Konya merkezli 11 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik ankesörlü telefon soruşturması kapsamında tutuklanan hava pilot yüzbaşı Ali Onur Adalı'nın yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı, sanığın 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi

 Konya'da FETÖ/PDY'ye yönelik ankesörlü telefon soruşturması kapsamında tutuklanan hava pilot yüzbaşı Ali Onur Adalı'nın15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Konya 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Ali Onur Adalı, Kahramanmaraş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) katıldı.

Duruşmada, sanığın yakınları ve avukatı hazır bulundu.

Ali Onur Adalı, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, FETÖ ile bir bağlantısının bulunmadığını savundu.

Sanık Ali Onur Adalı'nın  avukatı Meral Ergin de müvekkiline ilişkin ardışık arama iddialarının doğru olmadığını öne sürdü.

Konuya ilişkin dosyada bulunan HTS kayıtlarının ve bilirkişi raporunun çelişkili olduğunu belirten Ergin, şunları kaydetti:

"Raporlarda bulunan aramalar birbirini tutmuyor. Bugün BTK dediğimiz kurum 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ'cülerin elindeydi. Bazı mahrem imamlar 17-25 Aralık'tan sonra 'FETÖ soruşturmalarını sulandırın' talimatı aldıklarını, ifadelerinde belirmiştir. Biz müvekkilimin arama kayıtlarıyla oynandığını düşünüyoruz. Raporların çelişkisi olması da görüşümüzü doğruluyor. Söz konusu arama kayıtları geçerli, güvenilir ve her türlü şüpheden uzak kayıtlar değildir."

Ergin, müvekkilinin üzerine atılı suçlamaların doğru olmadığını savunarak, tahliyesini talep etti.

Savunmanın ardından iddia makamı mütalaasını açıkladı.

Mütalaada, sanık Ali Onur Adalı'ya "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi.

Ali Onur Adalı'nın  avukatı Ergin, esasa ilişkin savunmasını hazırlamak için süre talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

 Operasyon

Konya merkezli 11 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik ankesörlü telefon soruşturması kapsamında 26 Aralık 2018'de, 18'i muvazzaf asker 23 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmış, aralarında pilot yüzbaşı Ali Onur Adal'ın da bulunduğu şüphelilerin tamamı gözaltına alınmış, 11 muvazzaf asker daha sonra tutuklanmıştı.

Şüphelilerin, örgütün "mahrem abileri" tarafından 133 farklı sabit hattan ardışık olarak arandıkları bilgisine ulaşılmıştı.

Etiketler :