Türk yemeklerine Fransa'da ilgi

Türk yemeklerine Fransa'da ilgi

Paris'te düzenlenen "SIAL 2014 Fuarı"nda MBTG tarafından açılan stantla Türk yemekleri tanıtıldı

GAZİANTEP (AA) -   Fransa’nın başkenti Paris'te düzenlenen "SIAL 2014 Fuarı"nda Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) tarafından açılan ve Türk yemeklerinin tanıtıldığı standın ilgi gördüğü bildirildi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nden yapılan açıklamaya göre, Anadolu’nun tarımsal ürünlerinin dünya genelinde tanıtımını yaparak ihracatlarının arttırılması yönündeki başarılarıyla dikkat çeken Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) Fransa’nın Paris kentinde düzenlenen "SIAL 2014 Fuarı"na damga vurdu. 

Fuar süresince makarna, bulgur ve bakliyat ve bitkisel yağlarla yapılan Anadolu mutfağının en güzel yemekleri ziyaretçilere ikram edildi. Fransızlar kadar fuara katılan yabancı konukların da büyük ilgi gösterdiği MBTG standından gün boyu Türk mutfak kültürü, Avrupa’da tanıtılarak bu yemeklerin yapımında kullanılan sağlıklı besin maddelerinin tanıtımı gerçekleştirildi.

MBTG Başkanı Surur Aydın, fuarla ilgili yaptığı değerlendirmede, Paris'te düzenlenen fuarda, Türkiye'nin milli katılım alanında bir stant açarak tanıtım gerçekleştirdiğini belirtti.

Tanıtım gurubuna bağlı olan Türk aşçı ekibinin fuar süresince bitkisel yağlar ile bulgur, makarna ve bakliyat ürünlerinden oluşan ve sürekli değişen bir menü çerçevesinde hazırladığı yemekleri ziyaretçilere ikram ederek, Anadolu mutfağının tanıtımının yapıldığını ifade eden Aydın, ayrıca Fransızca ve İngilizce broşürler vasıtasıyla da tanıtım hizmetleri gerçekleştirildiğini vurguladı.

Bu fuarın dünya pazarları için en önemli çıkış noktası olduğunu aktaran Aydın, şunları kaydetti:

"Paris’te her yıl gerçekleştirilen fuarın AB ve dünya pazarları açısından önemli bir çıkış noktası olduğunu biliyoruz. İlk olarak 1964 yılında Fransa’nın Paris şehrinde gerçekleşen fuar, gıda sektöründe dünyanın en önemli fuarlarından biri olarak kabul edilmekte. Paris’teki Villepinte Exposition Park’ta organize edilen SIAL Paris yaklaşık 200 ülkeden 150 bin civarında katılımcıyı ağırlayan fuarda Türkiye, en fazla ürün sergileyen ülkeler sıralamasında üçüncü sırada yer aldı."

Fuar süresince 110’un üzerinde talep aldıklarını ve standın binlerce kişi tarafından ziyaret edildiğine dikkati çeken Aydın, "AB ülkeleri, ülkemizin en önemli ihraç pazarlarından birisidir. Hem coğrafi yakınlık hem nüfusunun ve ekonomisinin büyüklüğü nedeniyle önümüzdeki dönemde de ihracatımızda önemli yer tutması beklenmektedir. Tanıtım grubumuzun hedef fuarları içinde Anuga ile birlikte Avrupa’nın en önemli gıda fuarı olan SIAL Paris’in yer alması ve sonraki yıllarda da katılımın sürdürülmesinde fayda mülahaza edilmektedir" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı