Türk ve Mozambikli öğrencilerden fotoğraf sergisi

Türk ve Mozambikli öğrencilerden fotoğraf sergisi

TİKA tarafından düzenlenen "Tecrübe Paylaşım Programı" kapsamında Türk ve Mozambikli öğrencilerin çektiği fotoğraflar, Ankara ve Maputo’da sanatseverlerin beğenisine sunuldu

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından düzenlenen "Tecrübe Paylaşım Programı" kapsamında Türk ve Mozambikli öğrencilerin çektiği fotoğraflar, Ankara ve Maputo'da sergilendi.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, iki ülke gençlerinin çektiği fotoğraflardan oluşan “Türk ve Mozambikli Gençlerin Objektifinden Hayat” sergisi, Ankara ve Mozambik'in başkenti Maputo'da fotoğrafseverlerin beğenisine sunuldu.

Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında Türkiye’nin çeşitli üniversitelerden Mozambik’e giden gençler, Mozambik Eduardo Mondlane Üniversitesi İletişim Fakültesinden öğrencilerle fotoğraf eğitimi aldı. Program çerçevesinde, öğrencilere teorik eğitimin yanı sıra doğal yaşam ve şehir fotoğrafçılığı alanında da uygulamalı eğitimler verildi.

Eğitimin sonunda gençlerinin çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, iki ülkeden sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Başkent Maputo'nun en önemli tarihi yerlerinden Forteleza Hisarı'nda ve Ankara’daki TİKA merkez binasında eş zamanlı açılan sergiler, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Maputo’daki sergiyi gezen Crimildo Nhampossa, “Pazarlama okuyan bir öğrenci olarak baktığımda, bu serginin diğer ülkelere kültürümüzü göstermek ve teşvik etmek için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Sergiyi ziyaret eden Linda Manuel Macassene de “Fotoğraflara baktığımda ülkemde daha önce fark etmediğim çok güzel ve muhteşem yerleri gördüm.” ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :