Türk ve Kazak ressamlar Astana'da buluştu

Türk ve Kazak ressamlar Astana'da buluştu

Bağımsızlık Sarayı'ındaki etkinlik çerçevesinde 10'u Türk ve 10'u Kazak olan 20 ressamın Astana ve İstanbul şehirlerini anlatan resimleri sergilendi

ASTANA (AA) - Yunus Emre Enstitüsü Astana Türk Kültür Merkezi öncülüğünde Kazakistan'ın başkenti Astana'da ''Kazak-Türk Ressamlar Buluşması'' gerçekleştirildi. 

Astana Ressamlar Birliği ile İstanbul Küçükçekmece Belediyesinin de desteklediği etkinlik Bağımsızlık Sarayı'nda gerçekleştirildi. ''Kazak-Türk Ressamlar Buluşması'' çerçevesinde 10'u Türk ve 10'u Kazak olan 20 ressamın Astana ve İstanbul şehirlerini anlatan resimleri sergilendi. 

Serginin açılış kurdelesini Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Ömer Burhan Tüzel ile Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu kesti.  

Yunus Emre Enstitüsü Astana Türk Kültür Merkezi Müdürü İbrahim Yıldırım da yaptığı konuşmada Türk ve Kazak ressamlara teşekkür ederek etkinliği gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Öte yandan, Kazakistan'ın başkenti Astana'ya bağlı Yesil ilçesi Belediyesi ile Küçükçekmece Belediyesi arasında "kardeş ilçe" anlaşması imzalandı. Yesil Belediyesi'ni ziyaret eden Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Müftüoğlu, İlçenin Belediye Başkanı Sabila Mustafina ile bir araya geldi. İki belediye başkanı belediyelerini kardeş ilan eden anlaşmaya imza attı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı