Türk ve ABD heyetleri terörizmin finansmanıyla mücadele için toplandı

Türk ve ABD heyetleri terörizmin finansmanıyla mücadele için toplandı

Türkiye ve ABD heyetleri, kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadele konularında bugün Ankara'da çalışma toplantısı düzenlendi

ANKARA (AA) - Türkiye ve ABD heyetleri, kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadele konusunda çalışma toplantısı yaptı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye ve ABD'nin ilgili kurumlarının temsilcilerinden oluşan heyetler arasında Ankara'da çalışma toplantısı düzenlendi.

Terörizmle etkin mücadelenin temel unsurlarından birinin finansman kaynaklarının engellenmesi olduğuna dikkati çeken kaynaklar, çalışma toplantısında kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadele rejiminin güçlendirilmesi, başta DEAŞ ve PKK olmak üzere terör örgütlerinin finansman kaynaklarıyla mücadelenin geliştirilmesi konularında fikir alışverişinde bulunulduğunu kaydetti.

Toplantıda ABD heyetine ABD Hazine Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Marshall Billingslea ile ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Philip Kosnett'in, Türkiye heyetine ise Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Kaan Esener ile MASAK Başkanı Osman Dereli'nin eş başkanlık ettiği bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :