Türk üniversitelerinden mezun yabancılar Ankara'ya gelecek

Türk üniversitelerinden mezun yabancılar Ankara'ya gelecek

Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinin sağlıkla ilgili bölümlerinden mezun olmuş yabancılar, 1-3 Mart'ta Ankara'nın iş dünyası temsilcileriyle buluşacak

ANKARA (AA) - Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinin sağlıkla ilgili bölümlerinden mezun olmuş yabancılar, 1-3 Mart'ta Ankara'nın iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelecek.

Ankara Sanayi Odasından (ASO) yapılan yazılı açıklamaya göre, ASO, Ankara Ticaret Odası (ATO) ve Ankara Valiliği tarafından gerçekleştirilen, Sağlık Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca (YTB) desteklenen "Türkiye Mezunları Ankara İş Dünyası Buluşması" projesiyle sağlık alanındaki eğitimlerini tamamlayarak ülkelerine dönen yabancılar yıllar sonra yeniden Ankara'da buluşacak.

Etkinlik kapsamında Sheraton Otel'de düzenlenecek "Türkiye Mezunları Ankara İş Dünyası Buluşmaları Sağlık Sektörü Konferansı"na, 56 ülkeden 200'den fazla yabancı mezunun katılması bekleniyor. Konferansta halen Ankara'da öğrenimlerini sürdüren yabancı öğrencilerin yanı sıra kentte faaliyet gösteren sağlık sektörü temsilcileri de yer alacak.

Sağlık turizmi, tıbbi cihaz ve malzeme üretimi, ilaç ve eczacılık sanayisi, sağlık yatırımları ve sağlık politikaları, sağlık reformları, sağlık sektörü alanında dünyadaki gelişmeler ve iş birliği konuları konferansta ele alınacak.

Yabancı mezunlar, etkinlik süresince ASO ve ATO üyesi firmaların hastaneleriyle üretim tesislerini ziyaret edecek. Ayrıca, etkinliğin son gününde yüz yüze görüşmeler, grup raporlarının sunumu gerçekleştirilerek genel değerlendirme yapılacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :