Türk tiyatrosunun duayenleri ödüllendirildi

Türk tiyatrosunun duayenleri ödüllendirildi

"Sahnede Bir Ömür" adlı törende Ayşen Gruda, Ercan Bostancıoğlu, Kayhan Yıldızoğlu, Ferdi Akarnur, Göksel Kortay, Yasemin Yalçın, Yıldız Kenter, Haldun Dormen ve Zihni Göktay gibi birçok sanatçıya ödül verildi- Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan:- "Doktorl

İSTANBUL (AA) - Türk tiyatrosunun duayenleri, "27 Mart Dünya Tiyatro Günü" dolayısıyla Beyoğlu Belediyesince düzenlenen bir törenle ödüllendirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tiyatro Genel Müdürlüğünün desteklediği "Sahnede Bir Ömür" adlı ödül töreni, Grand Pera Emek Sahnesi'nde gerçekleştirildi.

Gece, oyuncu Bedia Ener'in, Fransız oyuncu Isabelle Huppert'in kaleme aldığı "2017 Dünya Tiyatro Günü Uluslararası Bildirisi"ni okumasıyla başladı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, törende yaptığı konuşmada, böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Demircan, tiyatrocuların ışık saçan insanlar olduğunu belirterek, "Hayat kısa. Ardımızda bıraktığımız günler, önümüzdekilerden uzun değil. Bir bilge, 'Hala dişlerimiz varken, gülelim' diyor. Bence harika bir tavsiye. Ömrümüzde hep güzel şeyler olsun. Ülkemizde hep güzel şeyler olsun. Dünyada hep güzel şeyler olsun ki gülelim." diye konuştu.

- "Ömrümüze daha fazla ışık katmak için tiyatroya gitmeliyiz"

Yaşayan sanatçılara teşekkür eden, hayatta olmayanlara da rahmet dileyen Demircan, şunları kaydetti:

"Doktorlar, uzun ve sağlıklı bir ömür için pek çok şey tavsiye ediyor. 'Stresten uzak durun, spor yapın, bol bol su için, dengeli beslenin' ve daha pek çok şey. Bunlara bir madde de ben ekleyeyim. Tiyatroya gidin. Sık sık tiyatroya gidin. Tiyatroyu, sadece eğlence aracı olarak gördüğüm için değil, kalplerimizi birbirine daha da yaklaştırdığı için tiyatroya gitmeliyiz. Tiyatro, insanı, insana, insanla anlatma sanatı olduğu için, tiyatroya sık gitmeliyiz. Ömrümüze daha fazla ışık, daha fazla renk katmak için tiyatroya gitmeliyiz."

Törende Ayten Erman, Ayşen Gruda, Ercan Bostancıoğlu, Suna ve Erol Keskin, Bilge Şen, İlhan Daner, Bedia Ener, Kayhan Yıldızoğlu, Meral Küçükerol, Sinan Bengier, Serpil Tamur, Ferdi Akarnur, Güler Ökten, Celile Toyon, Yıldız Kültür, Mustafa Uzunyılmaz, Göksel Kortay, Yasemin Yalçın, Sadri Alışık’ın yerine torunu Sadri Alışık, Yıldız Kenter, Haldun Dormen ve Zihni Göktay ödül aldı.

Tarık Sezer Orkestrası ve Ayça Varlıer'in performans sergilediği törende, Oylum Talu'yla birlikte gecenin sunuculuğunu üstlenen Emre Altuğ da şarkı söyledi.

Oyuncu Asuman Dabak'ın koordinatörlüğünü üstlendiği gecede, Zihni Göktay da 28 yıl rol aldığı "Lüküs Hayat" oyununun aynı adlı şarkısını seyircilerle seslendirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :