Türk Telekom'dan derbiye 2 yeni uygulama

Türk Telekom'dan derbiye 2 yeni uygulama

20 Kasım Pazar günü oynanacak Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde, taraftarlar ilk kez "desibelmetre" ve "akıllı ekran" özelliklerini kullanabilecek

İSTANBUL (AA) - Türk Telekom, "Ülker Stadyumu - Fenerbahçe" uygulamasıyla entegre çalışabilen "desibelmetre" ve "akıllı ekran" özelliklerini taraftarların kullanımına sunuyor.

Türk Telekom açıklamasına göre, 20 Kasım Pazar günü oynanacak Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde, taraftarlar ilk kez "desibelmetre" ve "akıllı ekran" özelliklerini kullanabilecek.

"Ülker Stadyumu - Fenerbahçe" uygulamasıyla entegre çalışan desibelmetre özelliğiyle tribünlerdeki ses seviyesini uygulama üzerinden taraftarlarla anlık paylaşacak.

Türk Telekom'un Ülker Stadyumuna kurduğu desibelmetreler sayesinde, derbide sarı lacivertliler uygulama üzerinden anlık desibelmetre ölçümü yapabilecek. Böylece maçta dört tribüne ait desibelmetre ölçümleri, uygulama ekranında anlık gösterilecek. Taraftarlar ise sonuçları sosyal medyada paylaşabilecek.

Uygulamada yer alan "akıllı ekran" özelliği sayesinde ise taraftarların paylaştıkları mesajlar Ülker Stadyumunda yer alan 200'ü aşkın akıllı ekranda eş zamanlı gösterilecek. Sadece saha içindeki taraftarların değil, dünyanın dört bir yanındaki taraftarların gönderdiği destek mesajları ve fotoğraflar, maç boyunca akıllı ekranlarda gösterilecek.


- "Ülker Stadyumu - Fenerbahçe" uygulaması


Türk Telekom'un Ülker Stadyumunu "Yeni Nesil Akıllı Stadyuma" dönüştürülmesi kapsamında hayata geçirdiği uygulama ile taraftarlar, maçlarla ilgili anlık ödüllü soru cevap yarışmalarına katılabiliyor. Taraftarlar uygulamayla tribünler arası yarışmalara katılabildikleri gibi tezahürat da paylaşabiliyor.

Fenerbahçe'ye gönül verenlere özel bir iletişim platformu sunan uygulamada kullanıcılar, profil oluşturabilirken, metin ve görsel paylaşımlarda bulunarak takıma destek verebiliyor. Taraftarlar ayrıca uygulama üzerinden yapılacak dijital koreografilerle etkileşimli oyunlara da katılabiliyor.

Ülker Stadyumu Yeni Nesil Akıllı Stadyum projesi, Türk Telekom'un teknolojik çözümleri sayesinde taraftarlara maç heyecanı ve gol sevincini daha coşkulu yaşamaları, bu coşkuyu internet üzerinden paylaşmaları için fırsat sunuyor.

Bu kapsamda stada kurulan 4,5G uyumlu mobil şebeke ve baştan aşağı yenilenmiş Wi-Fi şebekesi ile stat içerisinde 400'ün üzerinde noktadan kapsama sağlanıyor. Kurulan altyapı ile stattaki 50 binden fazla taraftar, kesintisiz internet deneyimi yaşayabiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :