Türk Telekom baskını davasında karar duruşması

Türk Telekom baskını davasında karar duruşması

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ulus'taki Türk Telekom binasını işgal girişimine ilişkin davada, sanıklar ve avukatlarının karşı savunmaları tamamlandı. Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme sanıklar hakkındaki kararını açıklayacak.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ulus'taki Türk Telekom binasının kontrol altına alınmasına ilişkin davada, 27'si Kara Harp Okulu Komutanlığı subay adayı kursiyeri 30 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

 

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki mahkeme salonunda görülen duruşma, sanık eski kursiyer teğmen İbrahim Çok'un esasa ilişkin savunmasıyla başladı.

 

Astsubayken girdiği sınavlardan başarılı olup subaylığa geçiş yaptığını belirten Çok, olay tarihinde Kara Harp Okulunda subaylık temel eğitimi gördüğünü söyledi.

 

Sanık Çok, hafta sonu Afyonkarahisar'a yapılacak harp tarihi gezisi için Kara Harp Okulunda kalmaları yönünde emir aldıklarını ifade etti.

 

Rütbesi gereği komutanlarının verdiği emirleri sorgulama ve karşı gelme konumunda olmadığını ifade eden Çok, okuldan evlerine gönderilmemeleri üzerine sanık durumuna düştüklerini savundu.

 

FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi firari sanık eski kurmay yarbay Ömer Ergenekon'un emrine verildiklerini aktaran Çok, daha sonra bir grup kursiyer teğmenle Türk Telekom binasına götürüldüklerini anlattı.

 

Ergenekon'un kursiyerlere, "Ülke karıştı, kaos var. Bize de bir binanın emniyet görevi verildi. Polis de bizimle beraber." dediğini aktaran Çok, yaşanılanların darbe girişimi olduğunu öğrendikten sonra diğer kursiyerlerle Ergenekon'un emirlerine uymadıklarını iddia etti.

 

Bu tavırları nedeniyle Ergenekon'un Türk Telekom binasından kaçtığını belirten Çok, bu gelişmeye Türk Telekom çalışmalarının şahit olduğunu kaydetti.

 

FETÖ üyesi olmadığını öne süren Çok, beraatını talep etti.

 

Çok'un savunmasının ardından, sanıklar ve avukatlarının esasa ilişkin savunmaları tamamalndı.

 

Duruşmaya verilen aradan sonra mahkeme kararını açıklayacak.

 

Öte yandan 4 Aralık 2017'deki duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, 28 sanık hakkında "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası, tutuksuz sanık er Orçun Tink'in ise beraatını talep etmişti.