Şahin: Türk Tekvandosu Dünyada Çok Büyük Bir Yere Sahip

Şahin: Türk Tekvandosu Dünyada Çok Büyük Bir Yere Sahip

Tekvando Federasyonu Başkanı Şahin:"2016 olimpiyatlarına güçlü bir ekiple gideceğiz ve Allah'ın izniyle başarılı olacağız"

 Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Türk tekvandosunun Avrupa ve dünyada önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Metin Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekvando branşının yaygınlaştırılması için her türlü desteği verdiklerini belirtti.

Türk tekvandocuların son dönemde gerçekleştirilen müsabakalarda 2016 Rio Olimpiyatları için iyi puanlar elde ettiğini aktaran Şahin, "Biz hep şunu hedefledik, sporcularımızı 2015'in sonuna iyi bir şekilde yetiştirmek ve onları olimpiyat barajının içerisine sokabilmek. Şu anda olimpiyat sınırında olan ve içinde olan var. Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a tekvandoya olan desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Federasyon olarak 2016 Rio Olimpiyatları'na güçlü bir ekiple gideceklerini anlatan Şahin, "Allah'ın izniyle başarılı olacağız, Türk tekvandosu Avrupa'da ve dünyada çok büyük bir yere sahip son dönemlerde elde ettiği başarılarla da bunu gösteriyor" ifadesini kullandı. 

 

-Moldova'da 27 madalya

Türkiye Tekvando ve Para-Tekvando Milli Takımları Moldova'da düzenlenen şampiyonalarda aldıkları 9 altın, 9 gümüş ve 9 bronz olmak üzere 27 madalyayla başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Yaklaşık bir ay önce Ukrayna Açık Tekvando Turnuvası'nda 9'u altın 15 madalya kazanan milliler, Moldova'nın başkenti Kişinev'de düzenlenen şampiyonalarda da tatamide elde ettikleri başarılarla rakiplerini geride bıraktı. 

Monejol de Atletizm Salonu'nda yapılan 2015 Moldova Açık Uluslararası Tekvando Turnuvasına 15 sporcuyla katılan milli takım, 36 ülkeden 449 tekvandocunun ter döktüğü organizasyonda 4 altın, 6 gümüş, 4 bronz madalya kazanarak takım halinde birinciliği elde etti.  

Yine Kişinev'de düzenlenen "4. Avrupa Paralimpik Şampiyonası"na 17 sporcu ile katılan milli takım, 15 ülkeden, 82 tekvandocunun yer aldığı şampiyonada 5 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalya kazanarak, kadınlar, erkekler ve genel klasmanda birinci oldu.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı