Türk STK'dan Etiyopya ve Somali'ye ramazan yardımı

Türk STK'dan Etiyopya ve Somali'ye ramazan yardımı

ADDİS ABABA (AA) - Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, Etiyopya ve Somali'deki dul, yetim ve engelli ihtiyaç sahiplerine ramazan yardımı yaptı.Vakıftan...

ADDİS ABABA (AA) - Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, Etiyopya ve Somali'deki dul, yetim ve engelli ihtiyaç sahiplerine ramazan yardımı yaptı.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamada, Somali’nin Zobe, Tiredışı ve Beydava bölgelerinde bin 500, Etiyopya’nın Harar bölgesinde ise 850 dul, yetim ve engelli ihtiyaç sahibi aileye ramazan kumanyası ulaştırıldığı belirtildi.

Açıklamada, vakıf olarak Somali’ye ayrı bir önem verildiği kaydedilerek, "2011 ve 2017 yıllarında Somali’de yaşanan kuraklık ve susuzluk sonrası vakıf olarak süratle seferber olup gıda yardımlarını bölgeye ulaştırmış, ayrıca su kuyuları açmıştık. Bugün de Türkiye’deki hayırsever bağışçılarımızın yardımlarıyla ramazan kumanyaları dağıttık." ifadeleri kullanıldı.

- Harar’da 2 bin 650 kişiye iftar

Açıklamada ayrıca Harar şehrinde 2 bin 650 kişilik iftar sofrasının kurulduğu ifade edilirken, bölgedeki Daru’l Hicre Yetimhanesine erzak desteğinde bulunulduğu belirtildi.

Vakıf, yaklaşık 40 ülkede faaliyet yürütüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :