Türk Seramik Ve Heykel Sanatçısı Gezen Paris’te Sergi Açtı

Türk Seramik Ve Heykel Sanatçısı Gezen Paris’te Sergi Açtı

Sanatçı Gezen: - "Bu sergide zorunlu göçe maruz kalmış kişilerin acılarını, dertlerini ve çaresizliklerini ön plana çıkartmayı hedefledim"

PARİS (AA) - Türk seramik ve heykel sanatçısı Ayşe Başçıoğlu Gezen, Paris'te göç temalı eserlerinin yer aldığı sergi açtı.

Sanat çalışmalarını yaklaşık 20 yıldır Paris'te sürdüren Gezen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemde Akdeniz'de yaşanan göç dramına da dikkati çekerek, savaşlar ve diğer felaketler yüzünden evlerinden ayrılmak zorunda kalan insanların dramını anlatmaya çalıştığını söyledi.

Sanat yaşamı boyunca insanı ön plana çıkartan heykel ve seramikler yaptığını vurgulayan Gezen, "Bu sergide zorunlu göçe maruz kalmış kişilerin acılarını, dertlerini ve çaresizliklerini ön plana çıkartmayı hedefledim" diye konuştu.

Gezen, Belleville Mahallesi'ndeki atölyesinde açtığı sergide, konuk olarak Meksikalı sanatçı Adan Parades'in eserlerine de yer veriyor. 

Belleville Mahallesi, dünyanın dört bir yanından gelen ressam, heykeltıraş ve diğer el sanatları ile uğraşanlara ev sahipliği yapıyor.

Mahalle, dünyaca ünlü ressamlar Vincent van Gogh, Picasso, Modigliani ve Salvador Dali gibi ressamlara uzun yıllar ev sahipliği yapan Montparnasse ve Montmarte'den sonra Paris'in sanat alanında yükselen yeni semti olarak ön plana çıkıyor.

Hafta boyunca, mahalledeki yaklaşık 250 sanatçı, atölyelerinde veya misafir oldukları sergi salonlarında, "Portes Ouvertes" etkinliği kapsamında eserlerini sergileyecek.

Etkinlik çerçevesinde film gösterimleri ve açık hava konserleri de düzenlenecek.

Kaynak:Haber Kaynağı