Türk sanatçılar Louvre Müzesi'nde sergi açtı

Türk sanatçılar Louvre Müzesi'nde sergi açtı

Societe National des Beaux-Arts Kurumu Türk delegasyonu, Paris'te başlayan Uluslararası Güzel Sanatlar Fuarı 2017 etkinliğine 7 sanatçı ve 20 eserle katıldı

PARİS (AA) - Fransa'nın başkenti Paris'te Louvre Müzesi'ndeki Uluslararası Güzel Sanatlar Fuarı'nda Türk sanatçılar sergi açtı.

Paris'te her yıl düzenlenen Güzel Sanatlar Fuarı'nın bu seneki bölümüne, güzel sanatlar alanında faaliyet gösteren Societe National des Beaux-Arts (SNBA) Kurumu Türk delegasyonu 7 sanatçıyla katıldı.

Bu yıl "Duygu" temasıyla etkinlikte yer alan Türk delegasyonuna mensup 6 ressam ve bir heykeltıraş, resim ve heykel dallarında 20 eserini sanatseverlerle buluşturdu.

Etkinliğin açılış töreninde Türk delegasyonu adına konuşan Türkiye'nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, birçok uluslararası sanatçının katıldığı bu organizasyonda bulunmaktan büyük onur duyduğunu söyledi.

Musa, Türkiye'den de sanatçıları bu etkinlikte görmekten memnun olduğunu söyledi.

Türkiye'nin terörle mücadele, sığınmacı sorunu, Avrupa Birliğinin geleceği konularında Batının önemli bir müttefiki olduğunu vurgulayan Musa, Türkiye'nin aynı zamanda kültür ülkesi olduğuna ve bunu da öne çıkarmak istediklerine dikkati çekti.

Büyükelçi Musa, bu fuarda Türkiye'nin 7 sanatçıyla temsil edilmesinin gurur verici olduğunu belirterek, 10 yıldan fazladır bu etkinliğe katılan sanatçılara teşekkür etti.

Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Musa, görkemli bir açılış töreni olduğunu anlattı.

Musa, şunları kaydetti:

"Ülkemizin yumuşak gücünün gösterilmesi, hissettirilmesi için en uygun ve en etkin araçların başında kültürel mirasımız ve değerlerimiz gelir. Bunların yeterince tanınmadığını çok iyi biliyoruz. Bu bakımdan sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu manada bizim işimizi de büyük ölçüde kolaylaştırıyorlar."

- Türk delegasyonunun standına yoğun ilgi

SNBA Kurumu Türk Delegasyonu Başkanı Nurhilal Harsa da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Paris'te Türkiye'yi temsil etmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Bu fuara 13 yıldır katıldıkları için belli bir kitlenin oluştuğunu aktaran Harsa, geçmiş yıllarda ciddi ödüller de aldıklarını hatırlattı. Harsa, Türk delegasyonu olarak burada var olabilmenin ve sanatseverlere güzel şeyler sunabilmenin önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Delegasyonda yer alan ressam Savaş Karagözlü ise bu etkinlikte Türkiye'yi temsil etmekten gurur duyduğunu ve hedeflerinin organizasyonda gençlere yer vermek olduğunu kaydetti.

Etkinlikte, Türk delegasyonunun standına yoğun ilgi olduğu görüldü.

Bazı ülkelerden yaklaşık 600 sanatçının katıldığı, Türkiye'nin yanı sıra Kanada, Çin, Güney Kore, İsviçre, Slovenya, Norveç ve Japonya delegasyonlarının yer aldığı, 2 bin metrekarelik alanda açılan Güzel Sanatlar Fuarı 2017, Louvre Müzesi'nin altında bulunan Carrousel du Louvre Sergi Salonu'nda 10 Aralık'a kadar gezilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :