-Türk-Rus Toplumsal Forumu

-Türk-Rus Toplumsal Forumu

AK Parti'li Çonkar, Toplumsal Forum'un Rus kanadı Eşbaşkanı Glebova'yı, Forum'un üçüncü toplantısı hazırlıkları için Türkiye'ye davet etti

TBMM (AA) - Türk-Rus Toplumsal Forumu Eşbaşkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, Toplumsal Forum'un Rus kanadı Eşbaşkanı Lübov Glebova'yı, Forum'un üçüncü toplantısı hazırlıkları için Türkiye'ye davet etti.

Çonkar, mevkidaşı Glebova'ya mektup yazarak, Türk-Rus Toplumsal Forumu'nun üçüncü toplantısının bu yılın sonunda bütün komitelerin katılımıyla gerçekleştirmesi yönündeki kararlılığını vurguladı.

Glebova'ya, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısı nedeniyle gönderdiği taziye mesajı için teşekkür eden Çonkar, iki ülke arasındaki Üst Düzey İşbirliği Konseyi ile Toplumsal Forum'un üçüncü toplantısının yaşanan sorunlar nedeniyle gerçekleştirilemediğini anlattı.

Toplumsal Forum'a önemli görevler düştüğüne inandığını belirten Çonkar, "İki ülke arasında yaşanan kriz döneminde Forum Eşbaşkanı olarak şahsınızın ortaya koyduğu yapıcı tutum, 26 Kasım günü yaptığınız açıklama ile Halklar arasında ilişkilerin devamının önemine yaptığınız vurgu çok önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.

Çonkar, Glebova'nın Türk-Rus Toplumsal Forum Eşbaşkanlığına atanmasından bu yana bir araya gelip görüş teatisinde bulunma ve faaliyetleri planlama imkanı bulamadıklarını vurgulayarak, "Kaybettiğimiz zamanı telafi etmek için en kısa zamanda bir araya gelerek, ÜDİK Toplantısı öncesinde Rusya'da gerçekleştireceğimiz Toplumsal Forum'un 3. Toplantısı ile ilgili çalışmalarımızı planlamamızın yararlı olacağını düşünüyorum. Bu amaçla sizi önümüzdeki Ekim ayında kararlaştıracağımız uygun bir tarihte İstanbul'da buluşmaya davet ediyorum." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :