Türk polisinden Arnavutluk polisine eğitim desteği

Türk polisinden Arnavutluk polisine eğitim desteği

Arnavutluk Polisinin Terörle Mücadele Müdürlüğüne yönelik eğitim programını tamamlayan 25 personele sertifika verildi

TİRAN (AA) - Türk polisinin, Arnavutluk Emniyeti Terörle Mücadele Müdürlüğüne yönelik eğitim programını tamamlayan 25 personele törenle sertifika verildi.

Başkent Tiran'da düzenlenen törene Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği Müsteşarı Sinan Cem Baş, Arnavutluk Polisi Terörle Mücadele Müdürü Gledis Nano ile iki ülkenin emniyet personeli katıldı.

"Teröre yol açan radikalizm ile mücadele yöntemleri" konulu eğitim 11-15 Aralık'ta düzenlendi.

Nano, burada yaptığı konuşmada, Arnavutluk ile Türkiye arasındaki iş birliğinin süreceğine işaret ederek, eğitimlerde elde edilen bilgilerin Arnavutluk polisinin terörle mücadele kapsamındaki mesleki yeterlilik seviyesinin artırılmasına yansıyacağını söyledi.

Eğitimlerde verilen destekten dolayı Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliğine teşekkürlerini ifade eden Nano, son eğitimin tecrübe değişimi açısından da değerli olduğunu kaydetti.

Konuların teorik olarak ele alınmasının deneyimlerden alınan örneklerle birleştirilmesinin eğitimi daha ilginç hale getirdiğini dile getiren Nano, "PKK, DEAŞ, FETÖ gibi terör örgütlerinin nasıl örgütlendiğini ve Türkiye'de terör arka planlı suç faaliyetleri yürüttüklerinin hakkında bilgilendirildik." diye konuştu.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :