Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümü

Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümü

Antalya'da etkinlikler kapsamında "Yunus Çocukları Keman Orkestrası", denizde bir yatta konser verdi

ANTALYA (AA) - Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümü kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğünce denizde bir yatta "Yunus Çocukları Keman Orkestrası" konseri gerçekleştirildi.

Yat Limanı'ndan hareket eden "Harem 1" yatının yolculuğu, kıyı şeridi ve falezleri takip ederek Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü bölgeye kadar devam ederek Çelebi Marina'da son buldu.

Seyahat boyunca yatta Yunus Çocukları Keman Orkestrası konser verdi. Yata Deniz Şube Müdürlüğü'ne ait bot ekibi ile Havacılık Şube Müdürlüğü'ne ait polis helikopter ekibi de eşlik etti. 

Yunus polisi üniformalarıyla orkestraya katılan 5-15 yaş arasındaki çocuklar, "Hayat Bayram Olsa", "Senden Başka", "Dünya Dönüyor", "23 Nisan", "Çok Uzaklarda", "Tuna Dalgaları" ve "Ronda" gibi farklı şarkıları seslendirdi.

Aralarında Mısır, Almanya ve Irak'tan çocukların da yer aldığı 120 kişilik orkestra İngilizce, İspanyolca, İtalyanca ve Rusça klasik parçaları çaldı. Konser sonunda polis aileleri ve vatandaşlar, "Çocuk orkestrasını" uzun süre alkışladı.

İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Yapılan etkinliklerde halkla iç içe olduklarını belirten Tonbul, "Farklı ülkelerden gelen çocuklarla Türk çocuklarını yapılan etkinliklerle kaynaştırdık. Türk polisinin dünyadaki itibarını daha artırıyoruz" dedi.

Konsere polis teşkilatı mensupları, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı