Türk Parlamento heyeti Belgrad'ta

Türk Parlamento heyeti Belgrad'ta

TBMM Katip Üyesi Serdar:- "Türkiye, üye ülkeler arasında sosyal, ekonomik, kültürel işbirliğini gerçekleştirmek ve bölgesel barışa katkı sağlamak amacıyla KEİPA'ya özel önem veriyor"

BELGRAD (AA) - TBMM Katip Üyesi, AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, Türkiye'nin, üye ülkeler arasında sosyal, ekonomik, kültürel işbirliğini gerçekleştirmek ve bölgesel barışa katkı sağlamak amacıyla Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesine (KEİPA) özel önem verdiğini söyledi.

KEİPA dönem başkanlığını devralmak için TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı temsilen Belgrad'da bulunan Serdar, gazetecilere yaptığı açıklamada, KEİPA'nın kurulmasına Türkiye'nin öncülük ettiğini belirtti.

KEİPA'ya, üye ülkeler arasında sosyal, ekonomik, kültürel işbirliğini gerçekleştirmek ve bölgesel barışa katkı sağlamak amacıyla Türkiye'nin özel önem verdiğini belirten Serdar, "Türkiye'nin dönem başkanlığında KEİPA'nın 25. kuruluş yıl dönümü kutlanacak. Devlet başkanlarının da katılacağı, geniş kapsamlı yapmak istediğimiz bu kutlamalarda KEİPA'nın önemini vurgulamak istiyoruz." diye konuştu.

KEİPA Türk Grubu Başkanı Ramazan Can da Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatının önümüzdeki dönem daha somut projelere imza attığının görüleceğini söyledi.

Serdar ve beraberindeki parlamento heyeti, KEİPA Genel Kurul toplantısının ardından Sırbistan Parlamento Başkan Yardımcısı Vladimir Marinkoviç ve Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Layiç ile bir araya geldi.

Görüşmeler, görüntü alınmasının ardından basına kapalı gerçekleşti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :