Türk Oftalmoloji Derneği'nden farkındalık projesi

Türk Oftalmoloji Derneği'nden farkındalık projesi

"Diyabetini Tanı, Gözünü Koru” sosyal sorumluluk projesi ile diyabet hastaları ve hasta yakınlarının diyabete bağlı görme kayıpları konusunda bilgilendirilmesi amaçlanıyo

 

Türk Oftalmoloji Derneği, Türk Diyabet Cemiyeti, Türkiye Diyabet Vakfı işbirliği ve Bayer’in koşulsuz desteği ile hayata geçirilen “Diyabetini Tanı, Gözünü Koru” sosyal sorumluluk projesi ile diyabet hastaları ve hasta yakınlarının diyabete bağlı görme kayıpları konusunda bilgilendirilmesi amaçlanıyor.

Tehlikeyi Görmezden Gelmeyin, Diyabetliyseniz Yılda 1 Kez Göz Kontrolünden Geçin” sloganı ile düzenlenen “Diyabetini Tanı, Gözünü Koru” projesi kapsamında, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 13 Mayıs Cumartesi günü saat:14:00’de Konya Ticaret Odası Konferans salonunda ücretsiz halk toplantısı gerçekleştirilecek.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi, Türkiye Diyabet Vakfı Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kaya; Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi, Türk Oftalmoloji Derneği üyesi Prof. Dr. Banu Turgut Öztürk ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Türk Oftalmoloji Derneği üyesi Prof. Dr. Hürkan Kerimoğlu gibi alanında söz sahibi hekimlerin konuşmalarını gerçekleştireceği ve Konya halkının diyabet ve göz sağlığı konularındaki sorularına yanıt bulabilecekleri Halk toplantısında, diyabetin sebep olduğu görme kaybına dikkat çekilerek toplumdaki farkındalık seviyesinin yükseltilmesi amaçlanıyor.

KONYA HALKI, SANAL GERÇEKLİKLE DİYABETLİ HASTANIN GÖZÜNDEN GÖRECEK

Bir evin oturma odası olarak tasarlanmış özel alanda 3D(üç boyutlu) sanal gerçeklik gözlüğüyle, sağlıklı bir birey ile diyabet hastası ve görme sorunu yaşayan bir bireyin, ev yaşamının arasındaki farkı deneyimleme şansını bulacak. Diyabet hastası bireylerin yılda 1 kez göz kontrolünden geçmesi konusunda farkındalık yaratmaya çalışan bu etkinlik, kontrole gitmeyen bireyleri ileride onları nelerin beklediğini de deneyimleme imkanı sunacak. Ayrıca halka hastalıkla ilgili broşür dağıtılacak.