Türk Lokumunda Konya İmzası

Türk Lokumunda Konya İmzası

Konya’da Türk lokumu üreten Lokum Sefası, birbirinden güzel çeşitleriyle ihracat yapmaya devam ediyor. Lokum Safası Genel Müdürü Emrullah Sağır, “Birbirinden güzel lokumları üreterek dünyaya ve Türkiye’ye sunmaya devam ediyoruz” dedi

Dünyada en çok tercih edilen tatlılar arasında bulunan Türk lokumu birbirinden güzel çeşitleriyle dünyaya yayılmaya devam ediyor. Konya Şekerlemeciler sitesinde lokum üretim firması olan Lokum Safası, ürettiği özel Türk lokumlarıyla dünya pazarında Türk lokumunun eşsiz tadını sunmaya devam ediyor. Lokum Safası Genel Müdürü Emrullah Sağır firma ve üretilen lokumlar hakkında konuşarak Türk lokumun önemini anlattı. Türklerde lokum geleneğinin Osmanlıdan geldiğini vurgulayan Sağır, bu geleneğin gelişerek devem ettiğini aktardı. Lokum Safası firmasını kurulduğundan bu yana birçok yeni ürünü de piyasaya sunduklarını söyleyen Emrullah Sağır, “Firma baba mesleği olarak devam ediyor. Biz şirketi 2015 yılında kurduk. Mustafa Sağır’la birlikte kurduk” dedi.  Konya’da yaptıkları eşsiz lokumlarla Türk lokumunu en iyi şekilde temsil ettiklerini söyleyen Genel Müdür Emrullah Sağır, kendi ürettikleri özel lokum çeşitlerini de anlattı. Lokum Sefası tarafından yapılan özel yapım lokumları anlatan Sağır, “Konya’da Türk lokumunu en iyi şeklide temsil etmeye çalışıyoruz. Bunların yanında kendimizin özel olarak ürettiği lokumlarla da bunu en iyi şekilde yaptığımıza inanıyorum. Bu lokumlarımızdan bir tanesi incirli cevizli lokumumuz var. Bu ürünü kendimiz yapıyoruz ve müşterilerimiz tarafından çok beğeniliyor. Bu lokumun bir özelliği de kış aylarında çok beğenilip, satılması oluyor. Malzemelerini birinci sınıf kullanarak en güzel lezzeti ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bunların yanında Gül Special lokumumuz var. Bu lokumumuzda gül aramalı olup el emeği ve işçiliğiyle gül deseni yapılarak üretiyoruz. Burada bu lokumu üreten personelimize özel bir çaba harcayarak böyle bir lokumu ortaya çıkartıyor. Bu lokumu Kutlu Doğum Haftalarında ve kandil gecelerinde talebi çok oluyor. Kendimizin ürettiği lokumlar arasında gül yapraklı lokum var. bu lokumun üzerine Isparta’dan özel olarak getirdiğimiz gül yapraklarını kullanıyoruz. İç araması ise narlı olarak yapıyoruz. Ürettiklerimiz arasında tahinli lokumumuzda çok rağbet gören bir lokum. Bu lokumu içerisinde tahin aroması ve Türk fındıkları kullanarak yapıyoruz. Narlı Halep Sucuğu dediğimiz ünlü bir lokum da ürettiğimiz güzel lokumlar arasında bulunuyor. Narlı Halep sucuk lokumunda da en iyi malzemeyi kullanarak yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

KONYA’DAN DÜNYAYA AÇILIYOR

lokum-sefasi-(4).jpg

lokum-sefasi-(13).jpg

lokum-sefasi-(37).jpg

 

Lokum Safası firmasının kurulduğu ilk günden bu yana birçok ülkeye ihracat yapmaya başladığını aktaran Sağır,  Öncelikle ispanya ve Amerika’ya yoğunlukla gönendiriyoruz. Bunların yanında Arap ve Türk dünyasına da lokum ihracatı yapıyoruz. Türkiye’de ise en çok Marmara ve Eğe bölgesine lokum gönderdiklerini ifade eden Sağır, diğer bölgelere dini bayramlarda ve Ramazan aylarında lokum gönderdiklerini söyledi. Lokum alacaklara uyarılarda bulunan Sağır, “Lokum çok hassas bir üründür. Lokumda aranan en iyi özellik hijyen olmalıdır. Bunların yanında raf ömrünün 6 ay olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Yapımında da şeker pancarı kullanılan lokumların kullanılması gerekiyor” uyarılarında bulundu. Servet R. Çolak-Memleket 

lokum-sefasi-(7).jpglokum-sefasi-(40).jpg

lokum-sefasi-(37)-001.jpg