Türk Kızılayı'ndan Somali'ye ramazan yardımı

Türk Kızılayı'ndan Somali'ye ramazan yardımı

Güney Sudan, Yemen ve Doğu Afrika için başlatılan "Umudu Ol" kampanyası kapsamında, bölge halkına mutfak seti ve çeşitli gıda yardımları dağıtıldı

İSTANBUL (AA) - Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Naci Yorulmaz'ın önderliğindeki heyet, Güney Sudan, Yemen ve Doğu Afrika için başlatılan "Umudu Ol" kampanyası kapsamında, bölge halkına ramazan yardımında bulundu.

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Somali'deki çalışmaları yerinde incelemek amacıyla bölgeye giden Yorulmaz, Lübnan asıllı İsveçli şarkıcı Maher Zain ile ihtiyaç sahiplerine yardım dağıttı.

Somali Kızılay Koordinatörü Muhammed Ahmed Adela ve Somali Kuraklık Bakanı Meryam Kasım ile görüşen Yorulmaz, insani yardım konusunda Somali ve Türkiye iş birliğini değerlendirerek, Kızılay'ın bölgedeki faaliyetlerinin halk için çok önemli olduğu vurguladı.

Somali'deki temasları kapsamında Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar'ın konuğu olan Yorulmaz, son dönemdeki yardım faaliyetleri hakkında da bilgiler verdi.

Yorulmaz ile Zain, Mogadişu'nun merkezindeki Kaxda bölgesinde 576 kişiye mutfak seti ve gıda yardımında bulundu.

Ayrıca Kızılay'a ait mobil fırın ve mobil mutfakta pişirilen ekmekler ve hazırlanan yemekler Mogadişu yetimhanesindeki öğrencilere ikram edildi. Gıda yardımının yanı sıra yetimhanedeki öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıtımı da gerçekleştirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :