Türk Kızılayı Hatay Toplum Merkezi açıldı

Türk Kızılayı Hatay Toplum Merkezi açıldı

Genel Başkan Kınık: - "Bugün Türk Kızılayı olarak yapmış olduğumuz bütün çabaların neredeyse finansal anlamda yarısı Suriyeli kardeşlerimizin acılarını dindirmek için harcanıyor"

HATAY (AA) - Türk Kızılayı Hatay Toplum Merkezi, düzenlenen törenle hizmet vermeye başladı.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Reyhanlı ilçesi Bağlar Mahallesi'ndeki merkezin açılışında yaptığı konuşmada, toplum merkezinin Türk Kızılayının Suriye krizinin başladığı günden bu yana yaptığı hizmetlerden sadece birisi olduğunu belirtti

Bugün yedinci yılındaki Suriye krizinin daha yalnız, sahipsiz ve savunmasız bir insani hal aldığını ifade eden Kınık, şöyle devam etti:

"Sesimizi yükseltmek, bu insanların acılarını daha fazla paylaşmak ve onların acılarını dindirecek daha fazla projeler yapmak durumundayız. Dün Azez'deydik. Biraz önce İdlib'deydik. Oradan geliyoruz. Oralarda kurduğumuz çadır kentlerde, savunmasız insanlara koruma sağlamaya, insani destek vermeye gayret gösteriyoruz. Bugün Türk Kızılayı olarak yapmış olduğumuz bütün çabaların neredeyse finansal anlamda yarısı Suriyeli kardeşlerimizin acılarını dindirmek için harcanıyor. Harcayacağız tabii. Mal Allah'ın, kul Allah'ın. Bu emanetler bugünler için var. Biz bugünler için varız."

Kınık, açtıkları toplum merkeziyle Suriyeli sığınmacıların bir arada nasıl yaşayabileceklerini, kaybetmiş oldukları umutları nasıl yeşerteceklerini göstermeye, onlara psikososyal anlamda destek olmaya ve sorunlarını çözmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Danimarka Kızılhaç Genel Sekreteri Anders Ladekarl ise Türk Kızılayının Suriyeliler için güzel hizmetler verdiğini söyledi.

Türkiye'nin kendisine sığınmış her milletten insana kucak açtığının altını çizen Ladekarl, şunları aktardı:

"Türkiye dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkedir. Bu cömertliğinden dolayı onlarla büyük gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Yalnızca Suriyelilere değil aynı zamanda dünyanın pek çok ülkesinden, yerinden edilmiş halka ev sahipliği yapan ülke Türkiye. Türkiye'de bulunan sığınmacılara hastaneler, okullar açtınız. Yalnızca bunları değil kalbinizi açtınız bu insanlara."

Konuşmaların ardından içerisinde çocuk ve gençlere yönelik aktivite alanları ile eğitim bölümleri bulunan merkezin açılışı yapıldı.

Açılışa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Türk Kızılayı şube başkanları ve vatandaşlar katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :