Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar:

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar:

"Bir zalimin mermilerinden kaçarak sınırlarımıza gelip can emniyetini sağlamaya çalışan insanlara 'git' demek ve kabul etmemek insani bir davranış değil"

BOLU (AA) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "Bir zalimin mermilerinden kaçarak sınırlarımıza gelip can emniyetini sağlamaya çalışan insanlara 'git' demek ve kabul etmemek insani bir davranış değil" dedi.

Akar, Türk Kızılayı Bolu Şubesi'nin Karacasu beldesindeki bir otelde gerçekleşen "2016 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı"na katıldı.

Genel kurul öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Akar, Türk Kızılayı'nın 6 yıla varan bir zamandır Suriye sınırında Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından teşkil edilmiş olan kamplarda ve Türk Kızılayı şubelerinin vasıtasıyla Türkiye genelinde birçok yerde Suriyeli sığınmacılara hizmet verdiğini ifade etti.

Akar, Suriye'de DAEŞ'le mücadele ettiğini ileri süren Rusya'nın bölgede yaşayan sivillere ciddi zararlar verdiğini söyleyerek, "Ruslar orantısız bir bombalama faaliyetine giriştiler. Öncelikle rejime karşı olan güçleri hedef aldılar. Bunların başında da bizim Bayırbucak Türkmenlerimiz gelmekteydi. Hasmane bir davranışla Bayırbucak'ta olsun diğer muhalefet kesimlerinde olsun oradaki insanları bombalamaya başladılar" diye konuştu.

Bu bombalama faaliyetlerinin sonucu olarak can güvenliğini temin etmek isteyen Suriyelilerin Türkiye'ye geldiğini anlatan Akar, şöyle devam etti:

"Ayrıca bundan sonra sınırımızda olan Azez kasabası ve güneyinde muhalefet güçlerinin ikmal yollarını teşkil eden yerlerin rejim tarafından ele geçirilme ihtimaliyle alakalı ve Halep'in ele geçirilmesiyle ilgili olarak da çok sayıda göçmenin, sığınmacının Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. Türkiye, baştan beri çok insani bir davranışla açık sınır politikası güdüyor. Yine buna devam ediyoruz. Bir zalimin mermilerinden kaçarak sınırlarımıza gelip can emniyetini sağlamaya çalışan insanlara 'git' demek ve kabul etmemek insani bir davranış değil."

Akar, Türk milletinin, geleneklerinden, yaşadığı coğrafyanın vermiş odluğu yükten ve geçmişte bu topraklarda taşıdığı misyondan hareketle bu insanları misafir etmeye gayret ettiğini belirtti.

Türk Kızılayı'nın Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile işbirliği yapmak suretiyle kendi üzerine düşen görevi ifa etmeye çalıştığını dile getiren Akar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunların içinde kamplarda verdiğimiz beslenme hizmetleri, UNICEF ile yaptığımız çocuk dostu alan hizmetleri ve 700 şubemizle birlikte yapmış olduğumuz toplum merkezi hizmetleri dışında en önemsediğimiz hadise sıfır noktası operasyonlarıdır. 800 kilometreyi geçen Suriye sınırı boyunca teşhir edilen noktalarda Türk Kızılayı olarak milletimizin bize vermiş olduğu görevle sürekli Suriye içlerine insani yardım malzemelerini ulaştırdık. 5 senedir bunu yapıyoruz. Şu anda da yapmaya devam ediyoruz. Suriye içlerine kadar bu bölgede insani ihtiyaca ulaşamayan, evlerinden ve yerlerinden edilmiş olan insanlara insani yardım malzemelerini ulaştırmaya gayret ediyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :