Türk Kızılayı Gazzeli çocuklara çifte bayram yaşatacak

Türk Kızılayı Gazzeli çocuklara çifte bayram yaşatacak

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık:"Tatlı bir telaş içindeyiz. Gemi Mersin Limanı'na yanaştı ve yükünü almaya başladı. Mersin Limanı'ndan yola çıkaracağız. Yardımı Gazze'ye bayramda ulaştırmaya ve onlara çifte bayram yaşatmaya çalışıyoruz. Bu yardım, bunda

ANKARA (AA) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Gazze'ye hareket edecek "Lady Leyla" adlı gemiyle yardım malzemelerinin yanı sıra çocuklara oyuncak ve bayramlık elbise de göndererek, çifte bayram yaşatacaklarını bildirdi.

Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ile Türkiye arasında imzalanan mutabakatın ardından Kızılay ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) Gazze'ye gönderilecek ilk insani yardım gemisi "Lady Leyla"nın, yarın Mersin Limanı'ndan İsrail'in Aşdod Limanı'na hareket etmesinin beklendiği hatırlatıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık, konuya ilişkin, "AFAD ile 11 bin tonluk bir yardım gemisinin Gazze'ye yola çıkması ile ilgili bir çalışmamız var. Tatlı bir telaş içindeyiz. Gemi Mersin Limanı'na yanaştı ve yükünü almaya başladı. Mersin Limanı'ndan yola çıkaracağız. Yardımı Gazze'ye bayramda ulaştırmaya ve onlara çifte bayram yaşatmaya çalışıyoruz. Bu yardım, bundan sonraki yardımların da kapısını açacak nitelikte olacak." ifadelerini kullandı.

- 100 bin Gazzeli çocuğa bayram hediyesi oyuncak

Yardım gemisi ile 100 bin Gazzeli çocuğa bayramlık elbise, 10 bin koli oyuncak ve ayakkabı gibi hediyeler de göndereceklerini belirten Kerem Kınık, dağıtımı Türk Kızılayı ekiplerinin yapacağını aktardı.

Kudüs ve Gazze'de iki ofislerinin ve daimi delegasyonlarının olduğunu ifade eden Kınık, "Ekiplerimiz Aşdod Limanı'ndan yardım malzemelerini karayolu ile Gazze'ye taşıyacaklar. Yardımlar, Filistin Kızılayı iş birliği ile tespit edilmiş olan ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak. Yardım malzemeleri arasındaki oyuncaklar Gazzeli çocuklarımıza bayram hediyemiz olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin 5 bin ton un ve 2 bin ton pirinç yardımı ile Türk Kızılayının 3 bin ton şeker yardımını da Gazze'ye götürecek geminin, Mersin Limanı'nda hareketinden 30 saat sonra Aşdod Limanı'na yanaşacağı belirtilen açıklamada, Kerem Kınık'ın gemiyi karşılayarak yardım malzemelerinin Gazze'ye sevkiyatını takip edeceği de kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :