Türk Kızılayı Çubuk Şubesi’nin Hedefi 2 Bin Ünite Kan

Türk Kızılayı Çubuk Şubesi’nin Hedefi 2 Bin Ünite Kan

Çubuk Şube Başkanı Koç:- "2014 yılında ilçemizde bin 600 ünite kan topladık. 2015 yılındaki hedefimiz ise 2 bin ünite kan toplamak"

ANKARA (AA) - Türk Kızılayıı Çubuk Şube Başkanı Selahattin Koç, 2014 yılındaki hedeflerini yakaladıklarını ve 2015 için ise hedeflerinin 2 bin ünite kan olduğunu söyledi.

Koç, yönetim kurulu üyeleriyle Belediye Başkanı Tuncay Acehan’ı ziyaret etti.

Türk Kızılayı'nın ilçede düzenlediği kan bağışları konusunda ilçe halkının kan ihtiyacının karşılanması ve kan bağışı farkındalığının oluşmasında verdikleri destekten dolayı Başkan Acehan’a teşekkür plaketi verdiklerini söyleyen Koç, verilen destek ve katkılarla Çubuk’ta 2015 yılı hedefinin 2 bin ünite kan olduğunu belirtti.

Son olarak Atatürk Parkı'nda üç gün süren kampanyada 156 ünite kan toplandığını kaydeden Koç, "Geçtiğimiz yıl, hedefimize ulaştık. 2014 yılında ilçemizde bin 600 ünite kan topladık. 2015 yılındaki hedefimiz ise 2 bin ünite kan toplamak. İnşallah bu hedefimizi de gerçekleştireceğiz. Bu 4 ay içerisinde yaklaşık 650 ünite kan toplandı. Bu da gösteriyor ki rahat bir şekilde hedefimize ulaşacağız. Gösterdikleri bu duyarlılıktan dolayı Türk Kızılayı olarak hem belediye başkanımıza hem de tüm ilçe halkımıza çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Başkan Acehan ise kaynağı sadece insan olan ve başka bir yolla temini mümkün olamayan kan ihtiyacının karşılamanın yolunun gönüllü bağışlardan geçtiğini söyleyerek, "Biz sağlık durumu yerinde olan insanlarımızı kampanyaya katılarak, Kızılaya destek vermeye çağırıyoruz. Kan vermenin özellikle metabolizmayı yenilemesi açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Biz belediye olarak elimizden gelen tüm desteği vermeye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada devam edeceğiz" ifadesini kullandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı