‘Türk Kadını Tüm Lütuf Ve Övgülere Layıktır’

‘Türk Kadını Tüm Lütuf Ve Övgülere Layıktır’

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı

Belediye Başkanı Özkan Özgüven mesajında Kadınların toplumdaki yeri ve önemine dikkat çekerek; “Kadınlarımız hayatımızın her alanında öncü rol almaktadır. Fedakar ve cefakar kadınlarımız; kimi zaman bir anne, kimi zaman rızık için canla başla çalışan emekçi, kimi zaman cephede düşmanla savaşan bir kahraman. Toplumumuzda kadınlarımızın yeri çok önemlidir. ‘Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır’ söylemi bunun en güzel ispatıdır. Kadınlarımıza toplumumuzun her kademesinde yer vermeli ve değerlerini çok iyi kavramalıyız” değerlendirmesinde bulundu.


“TÜRK KADINI TÜM LÜTUF VE ÖVGÜLERE LAYIKTIR”


Türk Kadınlarının tarih boyunca istiklal ve istikbal mücadelelerinde daima en ön safta yer aldıklarını belirten Başkan Özgüven: “Türk Kadını tüm lütuf ve övgülere layıktır. Kurtuluş Savaşı’nda, vatanın kurtuluşunda, devletin kuruluşunda görev üstlenen kahraman kadınlarımız, geride asla unutulmayacak günümüz kadınlarına rehber olacak bir miras bırakmışlardır. Günümüzde de özellikle 15 Temmuz Gecesi demokrasi, kalkınma ve özgürlük mücadelesinde kadınlarımız damgalarını vurdular. 15 Temmuz gecesi kadınlarımızın gösterdiği fedakarlıklar ve cesaret asla unutulmayacak bir görüntü olarak tarihimize yerini almıştır” dedi.


“BELEDİYE OLARAK KADINLARIMIZIN YANINDAYIZ” 


Kadınlarımız için ne yapsak az diyen Özgüven: “Belediye olarak kadınlarımız için birçok hizmet yapıyoruz. Konya Kültür Gezilerimizle kültürümüzü hanımlarımıza tanıtırken, Girişimci Kadınlar Derneği’mize önemli katkılar sunuyoruz. Ayrıca hanımlarımız için Mahallelerimizde oluşturduğumuz Hanımlar Semt Lokallerimizle bir araya gelmelerini sağlayarak onları nezih bir ortama kavuşturduk. Bundan sonraki süreçte de her zaman hanımlarımızın yanında olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Fedakarlıkları, emekleri, sevgileri ve mücadeleleriyle insanlığın umudunu yeşerten kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.