Türk Jandarma Teşkilatına uluslararası görev

Türk Jandarma Teşkilatına uluslararası görev

Avrupa ve Akdeniz Havzası Jandarmaları ve Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri Dönem Başkanlığını Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin devraldı

ANKARA (AA) - Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Avrupa ve Akdeniz Havzası Jandarmaları ve Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri (FIEP) Dönem Bașkanlığı görevini, Ürdün Jandarma Komutanı Tümgeneral Hüseyin Muhamed Hawatmeh'den devraldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Avrupa ve Akdeniz Havzası Jandarmaları ve Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri arasındaki iş birliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen FIEP, dün Ürdün'ün başkenti Amman'da gerçekleşti.

FIEP'in komutanlar ve genel müdürlükler seviyesindeki toplantısında katılımcılar birbirleriyle görüştü. Ürdün Jandarma Komutan Tümgeneral Hawatmeh komutayı, Türkiye Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin'e devretti.

Katılımcılar, dönem başkanlığının Türkiye'ye devrini onayladı ve bitiş deklerasyonu yayımladı.

Jandarma Genel Komutanlığınca yürütülecek 2018 yılı FIEP Dönem Başkanlığının ana konusu "Kamuya Açık Alanlarda Terörist Saldırıların Önlenmesi" olarak belirlendi.

Toplantıda ayrıca, FIEP'e üyelik başvurusunda bulunan Cibuti Ulusal Jandarmasına "Gözlemci Üyelik" statüsü, Brezilya'ya "Ortak Üyelik Statüsü", Ukrayna ve Filistin'e ise "Tam Üyelik Statüsü" verilmesi, FIEP Teşkilatının "Avrupa ve Akdeniz Jandarmalar ve Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri Birliği" olarak bilinen açık adının "Uluslararası Jandarmalar ve Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri Birliği" şeklinde değiştirilmesi ve "Avrupa İşleri Komisyonu"nun "Uluslararası İşler Komisyonu" olarak değiştirilmesi kararları da alındı.

Arjantin'de, Fransa'da, Brezilya'da, Ürdün'de ve Türkiye'de komisyon ve hazırlık toplantıları icra edilecek.

Öte yandan, FIEP'e üyelik başvurusunda bulunan Senegal Ulusal Jandarması, Kuveyt Ulusal Muhafızları ve Gürcistan İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Özel Görevler Birimi'nin, FIEP'e kabul süreçleri, Jandarma Genel Komutanlığı dönem başkanlığında yürütülecek.

1994 yılında Fransa, İtalya, İspanya ve Portekiz Jandarmaları tarafından, karşılıklı ilişkileri genişletmek ve güçlendirmek, kolluk iş birliği alanında bilgi ve tecrübe paylaşımını sağlamak amacıyla oluşturulan Avrupa ve Akdeniz Jandarmalar ve Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri Birliğine Jandarma Genel Komutanlığının üyeliği, 1998 yılında Madrid'de yapılan Zirve Toplantısı'nda onaylanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :