-"Türk İslam Bilim Kültür Mirası" eserleri tanıtılacak

-"Türk İslam Bilim Kültür Mirası" eserleri tanıtılacak

TÜBA, Türk İslam Bilim Kültür Mirası Projesi kapsamında yayımlanan eserlerin tanıtım toplantısı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü'nün katılımıyla yarın yapılacak

ANKARA (AA) - Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA), Türk İslam Bilim Kültür Mirası Projesi (TİKM) kapsamında yayımlanan eserlerin tanıtım toplantısı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katılımıyla yarın gerçekleştirilecek.

TÜBA'dan yapılan açıklamaya göre, Türk İslam Bilim Kültür Mirası Projesi'yle, ülkenin bilim ve kültür mirasına ait farklı alanlardan 100 temel eserden gelecek kuşakların yararlanması amaçlanıyor. Kalkınma Bakanlığının mali desteğiyle yürütülen proje çerçevesinde, basılan ilk eserlerin ardından, hazırlık süreci tamamlanan diğer eserlerin de süreç içinde yayımlanması planlanıyor.

Türk İslam Bilim Kültür Mirası Projesi kapsamında yayımlanan Bursalı Mehmed Tahir'in "Osmanlı Müellifleri" ve Ebheri'nin "İsaguci Mantığa Giriş" eserlerinin tanıtım toplantısı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü'nün katılımıyla yarın TÜBA'da yapılacak.

- Eserler

Proje kapsamında ilk olarak Bursalı Mehmed Tahir'in, Osmanlı Devleti'nin kuruluşundan son dönemine kadar yaşamış, eser vermiş yazar ve bilginleri anlatan "Osmanlı Müellifleri" başlıklı biyografi kitabı yayımlandı. Araştırmacı ve entellektüellerin başvurabileceği 3 ciltlik söz konusu eser, TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Yekta Saraç tarafından bilim dünyasına kazandırıldı.

Türk İslam Bilim Kültür Mirası Projesi çerçevesinde yayımlanan ikinci eser ise İslam ve Osmanlı medreselerinde okutulan temel mantık kitaplarından biri olan İsaguci "Mantığa Giriş" kitabı oldu. Klasik mantık prensiplerini içeren eser, TÜBA Konsey Üyesi ve Türk İslam Bilim Kültür Mirası Proje Yayın Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu'nın tercümesiyle yayımlandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :