TÜRK-İŞ'in kuruluşunun 62. yıl dönümü

TÜRK-İŞ'in kuruluşunun 62. yıl dönümü

ANKARA (AA) - Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), kuruluşunun 62. yıl dönümünü kutluyor. TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, 1952 yılında...

ANKARA (AA) - Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), kuruluşunun 62. yıl dönümünü kutluyor. 

TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, 1952 yılında kurulan TÜRK-İŞ'in, 62. yaşına 'ekmek, barış, özgürlük' yolunda sürdürdüğü onurlu hizmetlerin gururuyla girdiği belirtildi.  

TÜRK-İŞ'in 62 yıl önce, o günlerin zor koşulları içinde bir avuç işçi liderinin inançlı önderliğinde kurulduğu, işçi ve emek kavramlarının öğrenilmesinde ve toplum tarafından özümsenmesinde büyük bir rol oynadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

 "TÜRK-İŞ kurulduğu günden bu yana işçilerin hak ve çıkarlarının korunması ve geliştirilmesi için çalışmış, ülkemizin özgür, demokratik bir refah devleti olmasını arzulamıştır. Paylaştığımız dünyada yaşanılan bütün olumsuzluklar diyalog noksanlığının, uzlaşmacı bir kültürle sorunlara çözüm aranmayışının sonucudur. İçinde bulunduğumuz 21. yüzyıl karşılıklı anlayışın, diyalogun, iyi niyet ve samimiyetle olaylara taraf olmanın yüzyılı olmalıdır. Sadece Filistin/Gazze'de yaşanan dram TÜRK-İŞ'in düşüncelerinde haklılığının son delilidir."

Açıklamada, TÜRK-İŞ'in, 62. yaşına eriştiği bugün de çalışanların güvencesi ve umudu olduğu, 62 yılın mücadelesi sürecin de eriştiği bu onurlu misyonu, her zaman olduğu gibi yılmadan, yorulmadan sürdüreceği kaydedildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı